Moet ik koud water ook ontharden

Moet ik koud water ook ontharden?

Jazeker, ook koud water zult u moeten ontharden om belangrijke apparaten kalkvrij te houden. Daarbij komt dat centrale ontharding van het water vele malen eenvoudiger is dan een installatie specifiek voor het warme water, omdat u de AquaCell waterontharder dan ergens bij de cv-installatie zou moeten installeren.

Allereerst wordt er in een behoorlijk aantal huishoudelijke apparaten koud water aangevoerd en vervolgens verwarmd. Wanneer u het koude water dus niet zou ontharden dan zouden uw cv-installatie, de wasmachine, de vaatwasser, de waterkoker en het koffiezetapparaat alsnog verkalken.

Of wat denkt u van de waterbak van uw hond of kat, deze zou ook spoedig weer sporen van kalkaanslag laten zien. Ditzelfde geldt voor het toilet of wastafels die alleen met koud water gevoed worden. Het plaatsen van een waterontharder op de centrale aanvoerleiding van uw woning geeft dus het beste resultaat en maximale rendement van uw investering.

Conclusie: alhoewel koud water minder snel kalkaanslag veroorzaakt dan warm water, is het beter om ook het koude water in uw woning te waterontharden aangezien de meeste apparaten het koude water eerst zelf moeten opwarmen.

Wij scoren een 4.9 uit 5 op een
totaal van 977 reviews.
En daar zijn we trots op! Via Google Reviews