1. Home
  2. Kalkaanslag
  3. Kalkaanslag verwijderen van tegels en natuursteen

Kalkaanslag verwijderen van tegels en natuursteen

Natuursteen en hardteen tegels

Kalkaanslag verwijderen van tegels en natuursteen is een uitdaging. Wat kunt u het beste doen als u uw badkamertegels kalkvrij wilt maken?  

Zo verwijdert u kalkaanslag op tegels 

Vooral op donkere of zwarte tegels en natuursteen is witte kalkaanslag vrijwel direct zichtbaar. Zonder AquaCell betekent dit dat u regelmatig moet schrobben en boenen om de kalkaanslag van uw badkamertegels te verwijderen.  

Wat u daarbij uiteraard wilt voorkomen, is dat het verwijderen van kalkaanslag van uw (zwarte) tegels ook een laagje van de tegels aantast. Dit gebeurt wanneer de tegels zelf ook kalkhoudend zijn en u een sterk zuur gebruikt om de kalkaanslag van de tegels te verwijderen. Het zuur lost dan namelijk niet alleen de vervelende kalkaanslag op, maar ook de kalk in de tegels zelf. 

Vermijd daarom agressieve schoonmaakmiddelen of zuren bij het ontkalken van uw badkamertegels of badkamervloer. In plaats daarvan kunt u gebruikmaken van groene zeep en schoonmaakazijn.  

 TIP: droog na ieder gebruik van de douche de badkamertegels goed af. Zo kunt u kalkaanslag op de tegels zoveel mogelijk voorkomen. 

Met een AquaCell blijven uw tegels voorgoed kalkvrij! 

Kalkaanslag verwijderen van tegels: met een AquaCell is dat verleden tijd! Door het 100% kalkvrije water worden tegels niet meer dof, omdat vuil minder kans krijgt om zich aan oppervlakten te hechten. Uw badkamer, sanitair, tegels en kranen zijn zonder extra moeite snel weer blinkend schoon. En wat zo mooi is: ook bestaande kalkaanslag verdwijnt! Bij badkamertegels en voegen (mits niet beschadigd met chemische ontkalkers) duurt dat zo’n drie tot zes maanden.