1. Home
  2. Service en garantie
  3. Kan ik elk type ontharderzout gebruiken in de AquaCell?

Kan ik elk type ontharderzout gebruiken in de AquaCell?

Elk type blokzout of onthardingszout gebruiken

Ja, in principe kan dat, maar het is niet aan te raden. De AquaCell zal er prima mee ontharden, maar de levensduur van de AquaCell kan er wel door worden verkort. 

Voor het regenereren van een waterontharder wordt regeneratiezout of onthardingszout gebruikt. Hiermee worden de harsbolletjes weer ontdaan van de harde kalkdeeltjes calcium en magnesium die ze hebben opgevangen uit het water. Dit basisprincipe is voor iedere waterontharder of ionenwisselaar hetzelfde. Oud, of nieuwerwets.

De verschillen ontstaan als we inzoomen op de werking en specifieke onderdelen zoals de samenstelling van de hars. De hars in de twee cellen van de AquaCell is met een doorsnede van slecht 350 micron per bolletje namelijk bijna 3 keer zo fijn als de standaard en alle bolletjes zijn van exact hetzelfde formaat. Normaal is de samenstelling van een hars eerder heterogeen ofwel verschillend.

Deze betere hars maakt de werking van de AquaCell efficiënter. Zowel tijdens ontharding als tijdens de regeneratie. Er is minder zout en spoelwater nodig voor de ontharding van eenzelfde volume aan water. 

Het onthardings blokzout van de AquaCell is een speciaal ontwikkeld zout voor waterontharders in combinatie met deze efficiënte hars. Vacuüm geperste zoutblokken. Keihard en daardoor zonder toevoegingen. Dit is schoner dan wanneer er zoutpastilles of tabletten gebruikt worden. Het reservoir kan daardoor verstopt kan rakenen aan zouttabletten wordt soms een antiklonter middel toegevoegd om zogenaamde 'zoutbruggen' te voorkomen. Dit moet klonteren tegengaan wanneer de zoutvoorraad in aanraking komt met water.

Een AquaCell waterontharder werkt in principe met elk type onthardingszout maar is dus gemaakt voor blokken zout. Dan werkt alles optimaal en kunnen wij ook echt volledige service bieden. We verbinden onze garantie dan aan ook de afname van de zoutblokken. Maar goed; daar mag u dan ook wat voor terug verwachten.

Bent u dan financieel slechter af met de zoutblokken van de AquaCell? Nee. 

Ja, de zoutblokken zijn duurder. De kosten zijn 14 euro (incl. btw en verzendkosten) per vulling (4 blokken) en u gebruikt u in uw eentje ongeveer 2 vullingen per jaar. De kiloprijs ligt hoger dan zakken van 25 kilogram. Logisch, omdat het een ander product is. Vacuüm geperste zoutblokken zijn geen zouttabletten. Per saldo is het om het even. In het gebruik is het een wereld van verschil.

 

AquaCell is een product van Aquacombi