i

Waterhardheid Babyloniënbroek

 • Zacht
  0
 • Tamelijk hard
  3
 • 10.36 dH
  Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

10,36 Duitse graden. Dat is de waterhardheid van het leidingwater in Babyloniënbroek. Dit is behoorlijk hard water. dH (Deutsche Härte) is een schaal waarbij iedere graad neerkomt op 17,8 gram kalkdeeltjes in elke m3 drinkwater. 10,36 dH x 17,8 gram x 180m3 = 33,19 kilogram kalkdeeltjes.

Babyloniënbroek is een kleine woonplaats met 410 inwoners. Babyloniënbroek ligt in de zuidelijke provincie Noord-Brabant in de gemeente Aalburg.

Waterhardheid meter

Kaart van place+Babyloniënbroek+Aalburg

"Review beoordeling: 10 uit 10"

Jan van de Noort - Zevenbergen
Bekijk alle recensies uit Noord-Brabant
Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke waarneming behoorlijk hard leidingwater Babyloniënbroek

Iemand kan een waterhardheid van 10,36 dH "prima" vinden. De beleving van een vastgestelde waterhardheid is onbetwistbaar persoonlijk. Wat vindt u van het (schoon)poetsen van de douche?.

Kraanwater met deze waterhardheid is in elk geval geenszins schadelijk voor het lichaam*. Dat daargelaten is het een fabeltje dat water met een hardheid van 10,36 Duitse graden zacht kraanwater is, zoals enkele kraanwaterbedrijven beweren. Het leidt tenslotte tot kalkaanslag op de douchewand.

*Er is nog wel verwarring over de samenhang van eczeem, en hard kraanwater, ofwel leidingwater met een hoge concentratie kalkdeeltjes. Studies brachten vooralsnog overigens geen overduidelijke conclusies op.

Hardheid Babyloniënbroek waardevrij vaststellen

Je kunt de aanwezigheid van calcium en magnesium in drinkwater meten en dan uitdrukken in een vastgestelde eenheid. Zoals de beschreven 10,36 dH in Babyloniënbroek**. Dat is een objectieve en op wetenschap gebaseerde observatie. Er bestaan tabellen met zulke metingen voor alle Nederlandse plaatsen. Over het geheel genomen zijn die juist, maar nu en dan kan een getal door de actualiteit zijn achterhaald.

Feit is dat uitsluitend met totaal onthard drinkwater van 0 Duitse graden het ontstaan van kalkaanslag verleden tijd is. Het is namelijk ook een feit dat calciumcarbonaat (dus kalkaanslag) zich toont al vanaf een waterhardheid van 2,7 dH (Deutsche Härte).

Maar, op welk punt de strikte scheiding ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is nogmaals een vrij persoonlijke beoordeling.

Zelf omrekenen hardheid water Babyloniënbroek

Rekensom voor 10,36 dH, bij een gemiddeld verbruik per jaar van 180 m3 water:
17,8 gram x 10,36 dH x 180m3 = 33,19 kilogram kalkaanslag.

Is een waterontharder nodig in Babyloniënbroek?

Een ieder ondervindt onthard leidingwater als behaaglijk en over het algemeen smakelijk. Theefabrikanten zoals het Britse Twinings bevelen bijvoorbeeld zacht kraanwater aan voor de beste Britse thee, zoals ze schrijven op hun website:

Soms formeert zich een vet-achtig restant tegen de wand van mijn mok en op mijn thee – Hoe kan dat?

Door de kleine bladgrootte in een theezakje, zou het kunnen dat thee essentiële oliën loslaat, wat van tijd tot tijd een residu kan vormen. Dit bruine overblijfsel komt in de regel voor in oorden met kalkrijk drinkwater. Dit kan aanmerkelijk teruggebracht worden door het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van ketelsteen of eczeem echter een belangrijker motief om een ontharder aan te schaffen. Overal in Nederland zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de woonplaats Babyloniënbroek is het zodoende uiterst zinnig om een waterontharder te installeren om op die manier de waterhardheid van 10,36 naar 0 dH te verminderen.