i

Waterhardheid Hoogvliet Rotterdam

 • Zacht
  0
 • LAAGSTE: 4.98 dH
  Tamelijk hard
  3
 • HOOGSTE: 9,41 dH
  Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

Het kraanwater in Hoogvliet Rotterdam kenmerkt zich door een waterhardheid van minimaal 4,98 Duitse graden. Dit betekent dat uw water tamelijk hard is. dH (Deutsche Härte) is een maat waarbij elke graad staat voor 17,8 gram kalk per kuub kraanwater. 4,98 dH x 17,8 gram x 180m3 = 15,96 kilogram kalkaanslag.

Hoogvliet Rotterdam is een gemiddeld grote woonplaats met 33.955 inwoners. Hoogvliet Rotterdam hoort bij de gemeente Rotterdam. Die hoort bij de westelijke provincie Zuid-Holland.

Waterhardheid kwalificering

Kaart van place+Hoogvliet Rotterdam+Rotterdam

"Review beoordeling: 8 uit 10"

You Vay Mok - Rotterdam
Bekijk alle recensies uit Zuid-Holland
Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke beleving tamelijk hard drinkwater Hoogvliet Rotterdam

Mensen kunnen waterhardheid van 4,98 Duitse graden wellicht "geen probleem" vinden. De betekenis van een bepaalde hardheid is overduidelijk subjectief. Wat vindt u van het schoonmaken van de glazen douchewand?.

Water van deze hardheid is in ieder geval geenszins schadelijk voor de gezondheid*. Nochtans is het onzin dat een waterhardheid van 4,98 Duitse graden zacht water is, zoals sommige kraanwaterbedrijven beweren. Het leidt tenslotte tot kalk in de badkamer.

*Er is nog verwarring over de relatie tussen eczeem, en hard leidingwater, dus leidingwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Studies leverden overigens geen ontegensprekelijke uitkomsten op.

Hardheid Hoogvliet Rotterdam objectief bepalen

Je kunt de aanwezigheid van kalkvormende deeltjes in leidingwater testen en vervolgens aanduiden in een vastgestelde meeteenheid. Zoals de genoemde 4,98 dH in Hoogvliet Rotterdam**. Dat is een feitelijke en wetenschappelijk gefundeerde bepaling. Er zijn reeksen met dergelijke getallen voor alle Nederlandse plaatsen. In het algemeen zijn die correct, maar soms kan een waarde door de actualiteit zijn achterhaald.

Het is een feit dat alleen met kalkvrij drinkwater van 0 Duitse graden de vorming van kalkaanslag tot het verleden behoort. Het staat namelijk ook vast dat calciumcarbonaat (met andere woorden kalkaanslag) neerslaat vanaf een waterhardheid van 2,7 dH (Deutsche Härte).

Maar, waar precies de strikte scheidslijn ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is nogmaals een behoorlijk subjectieve beoordeling.

Zelf uitrekenen hardheid water Hoogvliet Rotterdam

Berekening voor 4,98 dH, bij een modaal jaarlijks verbruik van 180.000 liter water:
17,8 gram x 4,98 dH x 180m3 = 15,96 kilogram kalkaanslag.

Hoe zinvol is een waterontharder in Hoogvliet Rotterdam?

Iedereen ondervindt zacht drinkwater als prettig en praktisch altijd smakelijk. Theemakers zoals het eeuwenoude Twinings raden zo zacht water aan voor de beste Engelse thee, zoals ze schrijven op Twinings.com:

Soms formeert zich een olieachtig bezinksel aan de zijkant van mijn theeglas en in mijn thee – Hoe kan dat?

Gezien de minimale bladgrootte in een theebuiltje, zou het kunnen dat thee een paar essentiële oliën loslaat, wat af en toe een bezinksel kan ontwikkelen. Dit bruinkleurige overblijfsel komt in het algemeen voor in oorden met kalkrijk leidingwater. Dit kan flink gereduceerd worden met de inzet van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van ketelsteen of eczeem echter een belangrijkere overweging om een waterontharder aan te schaffen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de plaats Hoogvliet Rotterdam is het daarom beslist zinvol om een waterontharder te plaatsen om zo de hardheid van het water van 4,98 naar 0 Duitse graden te reduceren.