i

Waterhardheid Hoogvliet Rotterdam

 • Zacht
  0
 • LAAGSTE: 4.98 dH
  Tamelijk hard
  3
 • HOOGSTE: 9,41 dH
  Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

4,98 Duitse graden. Zo hard is het drinkwater in Hoogvliet Rotterdam minimaal. Dit staat bekend als tamelijk hard water. Één dH wil zeggen dat de concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes 17,8 gram in iedere kuub water is. 4,98 dH x 17,8 gram x 180m3 = 15,96 kilogram kalkdeeltjes.

Maar het leidingwater op uw postcode kan aanzienlijk afwijken. De hoogste waterhardheid in Hoogvliet Rotterdam is 9,41 Duitse graden. Dit staat te boek als behoorlijk hard water.

Hoogvliet Rotterdam biedt plaats aan 33.955 inwoners. Dit is een betrekkelijk grote woonplaats. Hoogvliet Rotterdam is onderdeel van de westelijke provincie Zuid-Holland in de gemeente Rotterdam.

Hardheid graadmeter

Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke ervaring tamelijk hard water Hoogvliet Rotterdam

Mensen kunnen waterhardheid van 4,98 Duitse graden "OK" vinden. De perceptie van een vastgestelde hardheid is in ieder geval subjectief. Wat vindt u van het (schoon)poetsen van de tegels in de badkamer?.

Kraanwater van deze hardheid is in elk geval niet nadelig voor het lichaam*. Het is echter ook onzin dat een waterhardheid van 4,98 dH zacht drinkwater is, zoals enkele watermaatschappijen verkondigen. Het leidt immers tot kalkaanslag op de douchewand.

*Er is nog discussie over de context van eczeem, en de hardheid van leidingwater, ofwel drinkwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Studies brachten tot nu toe overigens geen sterke conclusies op.

Hardheid Hoogvliet Rotterdam objectief testen

Je kunt kalkdeeltjes in leidingwater bepalen en vervolgens aanduiden in een vastgestelde eenheid. Bijvoorbeeld de eerder aangeduide 4,98 Duitse graden in Hoogvliet Rotterdam**. Dat is een waardevrije en op wetenschap gebaseerde bepaling. Er bestaan overzichten met zulke waarden voor alle Nederlandse plaatsen. Over het geheel genomen zijn die metingen accuraat, maar nu en dan kan een waarde door de actualiteit zijn achterhaald.

Het is een feit dat uitsluitend met totaal kalkvrij water van 0 dH het ontstaan van kalkaanslag tot het verleden behoort. Het is namelijk ook een feit dat calciumcarbonaat (ofwel kalkaanslag) zich vormt al vanaf een waterhardheid van 2,7 dH.

Maar, waar precies de scherpe scheidslijn ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is nogmaals een tamelijk persoonlijke beoordeling.

Zelf uitrekenen hardheid Hoogvliet Rotterdam

Calculatie voor 4,98 dH, bij een veel gezien jaarlijks verbruik van 180.000 liter water:
17,8 gram x 4,98 dH x 180m3 = 15,96 kilogram kalkdeeltjes.

Hoe essentieel is een waterontharder in Hoogvliet Rotterdam?

Zacht drinkwater wordt praktisch altijd als prettig ervaren. Theeproducenten zoals het gekende Twinings bevelen zo zacht leidingwater aan voor de beste Britse thee, zoals te lezen valt op Twinings.com:

Af en toe vormt zich een olieachtig bezinksel tegen de wand van mijn kopje en op mijn thee – Hoe is dat mogelijk?

Door de kleine bladgrootte in een theebuiltje, is het mogelijk dat thee een paar essentiële oliën afscheidt, wat af en toe een bezinksel kan ontwikkelen. Dit bruinkleurige restant komt in de regel voor in streken met hard leidingwater. Dit kan fors gereduceerd worden met de inzet van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of een droge huid echter een grotere motivatie om een waterontharder te kopen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de plaats Hoogvliet Rotterdam is het zodoende duidelijk nuttig om een waterontharder te installeren om zo de hardheid van 4,98 naar 0 Duitse hardheid graden te verminderen.