i

Waterhardheid Kortenhoef

 • Zacht
  0
 • 6.00 dH
  Tamelijk hard
  3
 • Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

De minimale waterhardheid van het drinkwater in Kortenhoef is 6,00 Duitse graden. Dit is tamelijk hard water. 1 dH is goed voor 17,8 gram kalkaanslag-vormende deeltjes in elke kuub water. 6,00 dH x 17,8 gram x 180m3 = 19,22 kilogram kalkvormende deeltjes.

Let wel, het drinkwater op uw postcode kan nogal afwijken. De hoogste waterhardheid in Kortenhoef is 0,00 Duitse graden. Dit komt neer op water.

Kortenhoef biedt plaats aan 6.745 inwoners. Dit is een kleine woonplaats. Kortenhoef bevindt zich in de gemeente Wijdemeren. Deze bevindt zich in de westelijke provincie Noord-Holland.

Waterhardheid meter

Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke ervaring tamelijk hard drinkwater Kortenhoef

De perceptie van een vastgestelde waterhardheid is onbetwistbaar subjectief. Mensen kunnen -om een voorbeeld te geven- een hardheid van 6,00 dH "normaal" vinden en daarmee het ontkalken van de douchekranen accepteren.

Leidingwater van deze waterhardheid is in ieder geval niet riskant voor de gezondheid*. Echter, het is onzin dat water van 6,00 Duitse graden zacht leidingwater is, zoals sommige kraanwatermaatschappijen vertellen. Het veroorzaakt immers een verkalkte badkamer.

*Er is wel verwarring over de relatie tussen eczeem, en hard drinkwater, dus kraanwater met een hoge concentratie kalkdeeltjes. Studies brachten vooralsnog overigens geen afgetekende conclusies op.

Waterhardheid Kortenhoef waardevrij duiden

Je kunt kalkdeeltjes in leidingwater vaststellen en dan aanduiden in een bepaalde eenheid. Zoals de geconcludeerde 6,00 dH in Kortenhoef**. Dat is een objectieve en op wetenschap gebaseerde uitspraak. Er bestaan overzichten met dergelijke waarden voor elke Nederlandse plaats. Over het geheel genomen zijn die metingen juist, maar nu en dan kan een waarde zijn verouderd.

Feit is dat uitsluitend met onthard drinkwater van 0 Duitse graden de vorming van kalkaanslag tot het verleden behoort. Het staat namelijk ook vast dat calciumcarbonaat (ofwel kalkaanslag) zich begint te vormen beginnend bij een waterhardheid van 2,7 dH (Deutsche Härte).

Maar, waar de scherpe grens ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is zoals gezegd een subjectieve waardering.

Zelf uitrekenen hardheid water Kortenhoef

Calculatie voor 6,00 dH, bij een gemiddeld jaarverbruik van 180 kuub water:
17,8 gram x 6,00 dH x 180m3 = 19,22 kilogram kalkaanslag.

Hoe essentieel is een waterontharder in Kortenhoef?

Iedereen ervaart volledig onthard water als prettig en praktisch altijd smakelijk. Theefabrikanten zoals het bekende Twinings raden bijvoorbeeld zacht leidingwater aan voor de ultieme Britse thee, zoals je kan lezen op hun website:

Zo nu en dan vormt zich een vet-achtig restant aan de zijkant van mijn beker en op mijn thee – Wat is dat?

Door de bescheiden bladgrootte in een theebuiltje, zou het kunnen dat thee een aantal essentiële oliesoorten afscheidt, wat van tijd tot tijd een restant kan ontwikkelen. Dit bruinkleurige overblijfsel komt in de regel voor in streken met kalkrijk water. Dit kan fors gereduceerd worden door het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkafzetting of een kwetsbare huid echter een belangrijkere stimulans om een ontharder aan te schaffen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de woonplaats Kortenhoef is het zodoende beslist zinvol om een waterontharder te plaatsen en zo de waterhardheid van 6,00 naar 0 Duitse hardheid graden terug te dringen.