i

Waterhardheid Meteren

 • Zacht
  0
 • 7.10 dH
  Tamelijk hard
  3
 • Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

7,10 dH. Zo hard is het water in Meteren minimaal. Dit is tamelijk hard water. Één dH betekent dat de concentratie kalkvormende deeltjes deeltjes 17,8 gram in elke m3 water is. 7,10 dH x 17,8 gram x 180m3 = 22,75 kilogram kalkvormende deeltjes.

Maar het water op uw postcode kan behoorlijk afwijken. De maximale waterhardheid in Meteren is 0,00 dH. Dit staat bekend als water.

Meteren telt 3.770 inwoners. Het is een kleine woonplaats. Meteren ligt in de gemeente Geldermalsen. Deze hoort bij de oostelijke provincie Gelderland.

Hardheid maatstaf

Kaart van place+Meteren+Geldermalsen

"Review beoordeling: 10 uit 10"

Jerfie - Meteren
Bekijk alle recensies uit Gelderland
Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke waarneming tamelijk hard kraanwater Meteren

Men kan hardheid van 7,10 dH misschien "aanvaardbaar" vinden. De ontvangst van een bepaalde hardheid is ontegensprekelijk subjectief. Wat vindt u van het (schoon)poetsen van de glazen douchewand?.

Drinkwater met deze waterhardheid is in elk geval geenszins risicovol voor mens of dier*. Desalniettemin is het niet waar dat een waterhardheid van 7,10 Duitse graden zacht drinkwater is, zoals enkele waterbedrijven verkondigen. Het veroorzaakt tenslotte kalkaanslag in de badkamer.

*Er is nog wel debat over het verband tussen eczeem, en leidingwater, dus drinkwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Onderzoeken brachten vooralsnog overigens geen heldere conclusies op.

Hardheid Meteren waardevrij testen

Je kunt calcium en magnesium in drinkwater bepalen en vervolgens uitdrukken in een bepaalde eenheid. Bijvoorbeeld de genoemde 7,10 Duitse graden in Meteren**. Dat is een feitelijke en wetenschappelijk gefundeerde uitspraak. Er bestaan lijsten met zulke metingen voor elke Nederlandse plaats. Meestal zijn die juist, maar zo nu en dan kan een getal door de actualiteit zijn achterhaald.

Het is een feit dat uitsluitend met geheel kalkvrij leidingwater van 0 dH de vorming van kalkaanslag tot het verleden behoort. Het is namelijk ook een feit dat calciumcarbonaat (hetzij kalkaanslag) zich begint te vormen startend bij een waterhardheid van 2,7 dH.

Maar, op welk punt precies de exacte grens ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is zoals gezegd een betrekkelijk subjectieve waardering.

Zelf omrekenen hardheid Meteren

Berekening voor 7,10 dH, bij een veel gezien verbruik per jaar van 180 kuub water:
17,8 gram x 7,10 dH x 180m3 = 22,75 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

Is een waterontharder noodzakelijk in Meteren?

Iedereen ondervindt kalkvrij kraanwater als comfortabel en over het algemeen smakelijk. Theeproducenten zoals het Britse Twinings bevelen bijvoorbeeld zacht leidingwater aan voor de ultieme Britse thee, zoals je kan lezen op hun website:

Van tijd tot tijd ontwikkelt zich een vet-achtig residu aan de zijkant van mijn mok en op mijn thee – Wat is dit?

Door de minimale bladgrootte in een theebuiltje, zou het kunnen dat thee essentiële oliën afscheidt, wat van tijd tot tijd een restant kan formeren. Dit bruine residu komt in het algemeen voor in plaatsen met kalkrijk kraanwater. Dit kan aanmerkelijk verminderd worden door de inzet van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van ketelsteen of eczeem echter een belangrijker motief om een ontharder aan te schaffen. Overal in Nederland zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de woonplaats Meteren is het derhalve zeker zinvol om een waterontharder te installeren en op die manier de hardheid van 7,10 naar 0 Duitse hardheid graden te verminderen.