i

Waterhardheid Veere

 • Zacht
  0
 • LAAGSTE: 6,38 dH
  HOOGSTE: 7,84 dH
  Tamelijk hard
  3
 • Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

De hardheid van het water in Veere is 6,38 dH. Dit betekent dat uw water tamelijk hard is. dH (Deutsche Härte) is een maat waarbij elke graad neerkomt op 17,8 gram kalkaanslag in elke kuub kraanwater. 6,38 dH x 17,8 gram x 180m3 = 20,44 kilogram kalkdeeltjes.

Veere is een zeer kleine woonplaats met 1.620 inwoners. Veere hoort bij de zuidelijke provincie Zeeland in de gemeente Veere.

Waterhardheid graadmeter

Kaart van place+Veere+Veere

"Review beoordeling: 8 uit 10"

Albert Mollema - Grijpskerke
Bekijk alle recensies uit Zeeland
Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke betekenis tamelijk hard water Veere

U kunt waterhardheid van 6,38 dH misschien "geen probleem" vinden. De indruk van de gegeven waterhardheid is duidelijk onderhevig aan persoonlijke waarneming. Wat vindt u van het ontkalken van de douchewand?.

Leidingwater van deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor mens of dier*. Desalniettemin is het een verzinsel dat water van 6,38 Duitse graden zacht water is, zoals sommige drinkwaterbedrijven zeggen. Het veroorzaakt tenslotte kalk in uw apparaten.

*Er is nog debat over de correlatie van eczeem, en leidingwater, dus drinkwater met een hoge concentratie kalk-vormende deeltjes. Onderzoeken leverden tot nog toe overigens geen onomwonden uitkomsten op.

Hardheid Veere objectief vaststellen

Je kunt calcium en magnesium in leidingwater meten en dan aanduiden in een vastgestelde eenheid. Bijvoorbeeld de genoemde 6,38 Duitse graden in Veere**. Dat is een objectieve en wetenschappelijk gefundeerde bepaling. Er bestaan overzichten met dergelijke getallen voor elke Nederlandse plaats. In het algemeen zijn die accuraat, maar af en toe kan een getal door de actualiteit zijn achterhaald.

Het staat vast dat uitsluitend met geheel kalkvrij water van 0 Duitse graden het ontstaan van kalkaanslag verdwenen is. Het is namelijk ook een feit dat calciumcarbonaat (ofwel kalkaanslag) zich laat zien al vanaf een waterhardheid van 2,7 dH (Duitse graden).

Maar, op welk punt precies de strikte grens ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is dus een betrekkelijk persoonlijke beoordeling.

Zelf uitrekenen hardheid Veere

Calculatie voor 6,38 dH, bij een doorsnee jaarlijks verbruik van 180.000 liter water:
17,8 gram x 6,38 dH x 180m3 = 20,44 kilogram kalkdeeltjes.

Is een waterontharder noodzakelijk in Veere?

Een ieder ervaart kalkvrij drinkwater als weldadig en doorgaans smakelijk. Theeproducenten zoals het eeuwenoude Twinings bevelen zo zacht kraanwater aan voor de ultieme Britse thee, zoals ze schrijven op Twinings.com:

Af en toe ontwikkelt zich een olieachtig bezinksel aan de zijkant van mijn theeglas en in mijn thee – Wat is dit?

Gezien de bescheiden bladgrootte in een theebuiltje, zou het kunnen dat thee essentiële oliesoorten loslaat, wat soms een restant kan ontwikkelen. Dit bruinkleurige overblijfsel komt het meest voor in plaatsen met kalkrijk drinkwater. Dit kan aanzienlijk verminderd worden door het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van ketelsteen of eczeem echter een belangrijker motief om een waterontharder aan te schaffen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de plaats Veere is het derhalve absoluut nuttig om een waterontharder te plaatsen en vervolgens de waterhardheid van 6,38 naar 0 dH te verminderen.