1. Home
  2. Waterontharder installatie
  3. Hoe werkt de bypass van de AquaCell waterontharder?

Hoe werkt de bypass van de AquaCell waterontharder?

water bypass


De bypass van de AquaCell wordt zo kort mogelijk na de watermeter geïnstalleerd, voordat de leiding zich vertakt. Op deze bypass worden de flexibele slangen aangesloten die het harde water aanvoeren naar de AquaCell en het ontharde water vanuit de AquaCell weer doorvoeren het leidingwerk in, naar de rest van uw woning.

De bypass bestaat uit drie kogelkranen (zie de plaatjes hierboven) die allemaal open dan wel dicht gedraaid kunnen worden:

Kraan 1: bypasskraan
Kraan 2: Retourkraan (zacht water)
Kraan 3: Aanvoerkraan (hard water)

Belangrijk om te weten: de kraan staat open wanneer de hendel in het verlengde van de leiding staat. Het water kan zo doorstromen. Wanneer de hendel haaks op de leiding staat dan wordt de waterstroom juist geblokkeerd en kan het water de betreffende kraan van de bypass niet passeren. 

Bypass van de waterontharder ‘uit’ zetten

Stel: uw AquaCell staat ‘aan’ en u besluit de tuin te gaan sproeien. Het is dan verstandig om de AquaCell tijdelijk buiten spel te zetten. Om de AquaCell uit te schakelen moeten de drie kranen van de bypass allen rustig (in ongeveer 5 tellen) een kwartslag worden gedraaid. Dat doen we in de volgorde 1, 2, 3. We beginnen dus met het openen van kraan 1 (bypasskraan), daarna sluiten we respectievelijk kraan 2 (retourkraan) en 3 (aanvoerkraan).

AquaCell uit

Bypass ‘aan’ zetten

Nu bent u klaar met sproeien en u wilt graag weer zacht water uit de kraan om te gaan douchen. U gaat nu in precies de omgekeerde volgorde te werk (3, 2, 1). Eerst opent u kraan 3 (aanvoer) en vervolgens kraan 2 (retour). Vervolgens sluit u kraan 1 (bypasskraan).

Uw AquaCell staat nu weer aan!

 

AquaCell aan

AquaCell is een product van Aquacombi