1. Home
  2. Waterontharder installatie
  3. Kan ik waterzuiveringsapparaten of een voorfilter aansluiten met AquaCell waterontharder?

Kan ik waterzuiveringsapparaten of een voorfilter aansluiten met AquaCell waterontharder?

Andere waterzuiveringsapparaten aansluiten

Ja dat kan. Het verdient soms zelfs aanbeveling om dat te doen als we het bijvoorbeeld over een voorfilter hebben. Op sommige plekken in Nederland zien we dat er toch aanzienlijke hoeveelheden sediment aanwezig zijn in het drinkwater. Op zich zal de AquaCell waterontharder deze voor u uit het water filteren maar dit is zoals u begrijpt een onnodige belasting. In deze situaties plaatsen wij vaak een voorfilter dat als enige taak heeft om het sediment te stoppen.

U kunt daarbij gerust een AquaCell waterontharder installeren voor, of in combinatie met andere waterzuiveringsapparatuur. Het zal er zelfs voor zorgen dat deze langer meegaat omdat deze apparatuur dan niet wordt geconfronteerd met 'harde' zouten in het water.

Wanneer u dus een waterfilter (zoals omgekeerde osmose apparatuur) bij uw keukenkraan heeft dan zal dit product veel baat hebben bij het zacht water uit de AquaCell. Ook kokend-water-kranen zoals van Daalderop of van Quooker hebben veel baat bij onthard water omdat de kalk in hun boilers vroeg of laat onherroepelijk voor problemen zal zorgen.

Kortom: plaatst u gerust andere waterzuiveringsapparaten in combinatie met een AquaCell waterontharder maar vraag ons vooral wanneer u twijfelt.

AquaCell is een product van Aquacombi