1. Home
  2. Werking waterontharder
  3. Is het water uit de AquaCell gedemineraliseerd water?

Is het water uit de AquaCell gedemineraliseerd water?

Is het water gedemineraliseerd

Het 100% kalkvrije water uit de AquaCell is niet gedemineraliseerd. Maar wat is dat eigenlijk precies, gedemineraliseerd water?

Gedemineraliseerd water, ook wel demiwater of gedeïoniseerd water genoemd, is water waaruit alle verontreinigingen en natuurlijk voorkomende zouten en mineralen zijn verwijderd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan calcium, chloride, sulfaat, magnesium en natrium, stoffen die normaal gesproken in kleine hoeveelheden in het leidingwater aanwezig zijn.  

Een ionenwisselaar zoals de AquaCell haalt alleen calcium en magnesium uit het water. Deze stoffen worden gewisseld tegen natrium. De samenstelling van het water verandert in die zin dus wel, maar de rest van de inhoud van het water blijft ongemoeid. De AquaCell levert dus geen gedemineraliseerd water.  

Het verschil tussen gedemineraliseerd en gedestilleerd water 

Gedestilleerd water ontstaat door het verhitten van water tot het kookpunt. De stoom, waarin alleen puur H2O (water) overblijft, wordt vervolgens opgevangen. Gedestilleerd water wordt vooral gebruikt in steriele omgevingen waar het water absoluut geen verontreinigingen mag bevatten, zoals in ziekenhuizen en de voedselindustrie. 

 Gedemineraliseerd water wordt gefilterd om negatieve ionen te verwijderen. Het is helder en schoon, maar niet zo zuiver als gedestilleerd water. Het wordt vooral toegepast in laboratoria en verzorgingsproducten. Wilt u zelf gedemineraliseerd water maken, dan is het raadzaam om deskundig advies te vragen. U kunt er ook voor kiezen kant-en-klaar demiwater te kopen. 

AquaCell is een product van Aquacombi