1. Home
  2. Werking waterontharder
  3. Heeft een AquaCell waterontharder invloed op de waterdruk?

Heeft een AquaCell waterontharder invloed op de waterdruk?

AquaCell invloed op waterdruk

Ja, elke verlenging of extra weerstand in uw waterleiding zal zorgen voor een vermindering van de waterdruk, ook wel drukverlies of drukval genoemd. De AquaCell waterontharder is echter speciaal ontworpen om dit drukverlies te minimaliseren.

Doordat er twee cellen zijn die duplex parallel werken stroomt het water tegelijkertijd over beide cellen. Hierdoor is er tijdens de onthardingsfase maar liefst 3000 liter zacht water per uur beschikbaar. Zelfs tijdens de regeneraties is er ruim voldoende doorstroomcapaciteit als er nog een enkele cel beschikbaar is. Bij een normale waterdruk is dit namelijk 1800 liter per uur, dit is meer dan voldoende.

De exacte drukval is afhankelijk van de hoeveelheid water (debiet) die gelijktijdig gevraagd wordt. Een douche gebruikt bijvoorbeeld 8 - 12 liter water per minuut. Hierbij is de drukval van de AquaCell nog geen 0,2 bar. Pas bij een debiet van 30 liter per minuut wordt de drukval 0,9 bar. De standaard watermeter in Nederland voor huishoudens houdt het dan overigens al voor gezien omdat deze tot 25 liter per minuut doorlaat.

Conclusie: Wanneer u nu genoeg waterdruk heeft dan zal dat ook na plaatsing van de AquaCell zo zijn. Alleen bij de plaatsing van een waterontharder in een pension, huizen met meer dan drie badkamers die gelijktijdig gebruikt worden en/of rainshowers met een doorstroom van meer dan 25 liter per minuut, is het verstandig om een groter systeem te overwegen. Er is namelijk een speciaal uitgevoerde AquaCell voor deze specifieke situaties. Let wel, u zult dan zeer waarschijnlijk ook een andere watermeter nodig hebben en een hydrofoor.

AquaCell is een product van Aquacombi