1. Home
  2. AquaCell kopen
  3. AquaCell, de waterontharder voor particulier thuisgebruik?

AquaCell, de waterontharder voor particulier thuisgebruik?

Thuis in uw woonhuis

Als aan alle punten is gedacht die relevant zijn bij het kopen en vergelijken van waterontharders wordt het vervolgens tijd om goed te kijken of het überhaupt mogelijk is om de deze waterontharder thuis te installeren. AquaCell is door zijn compacte vormgeving en onafhankelijkheid van stroom ideaal om te installeren bij particuliere gebruikers. In 95% van de gevallen past de AquaCell in de meterkast. 

Particulier thuisgebruik

Zeer waarschijnlijk is het mogelijk. De AquaCell waterontharder is in ieder geval uitermate geschikt voor installaties in Nederlandse gezinswoningen en specifiek ontwikkeld voor particulier thuisgebruik. De AquaCell valt ten eerste namelijk op door zijn compactheid: hij is niet groter dan een gemiddelde koelbox* waardoor er vaak in meterkasten een plek voor te vinden is.

Verder is er geen stroomaansluiting nodig omdat de energie van de waterdruk in uw leidingen gebruikt wordt voor de werking van de AquaCell waterontharder. Het hele proces van ontharding en regeneratie verloopt zo volledig mechanisch.

De afvoer mag daarbij hoger gesitueerd zijn dan de waterontharder omdat er druk wordt opgewekt door de AquaCell. Al zou de afvoer 2 meter hoger gepositioneerd zijn dan het afvoerpunt op de AquaCell dan is dit geen enkel probleem. Hierdoor kan er ook prima een installatie in bijvoorbeeld een kelder worden uitgevoerd.

Bij voorkeur wordt de AquaCell waterontharder voor thuis gebruik direct na de watermeter, in bijvoorbeeld de meterkast, aangesloten zodat het hele huis beschikking heeft over kalkvrij water. Zo heeft u alles ook netjes bij elkaar. Bijvullen van de zoutblokken is dan slechts een kwestie van het openen van een deur, nieuwe blokken plaatsen en de deur weer sluiten.

De leidingen van en naar de rode kranen in de afbeeldingen kunnen ook via een kruipruimte worden aangelegd als de situatie daarom vraagt. Ook de afvoer kan in de kruipruimte worden gerealiseerd. Hier kunt u foto's bekijken van installaties.

Wilt u weten of plaatsing van een AquaCell bij u als particulier mogelijk is? Wanneer u hier meer informatie aanvraagt dan bekijken we mogelijkheden van thuisgebruik voor u.


*
 [LxBxH = 44x21x49]

AquaCell is een product van Aquacombi