1. Home
  2. AquaCell kopen
  3. Waterontharders vergelijken en kiezen

Waterontharders vergelijken en kiezen

Vergelijken en kiezen

De beste waterontharders en hun prijzen vergelijken, vervolgens eentje kiezen en deze uiteindelijk kopen en bestellen. Hoe doet u dat? Het beste product kopen wil iedereen namelijk. Maar, dan ook graag voor de beste prijs. Wij zijn van AquaCell dus wij vinden misschien niet geheel verrassend AquaCell de allerbeste waterontharder van 2024. Maar, als we uw aandacht even mogen vragen voor dit artikel dan gaan we hieronder de verschillende typen waterontharders met elkaar vergelijken door met name naar de werking te kijken, maar we gaan ook proberen uit te leggen hoe u de leveranciers moet vergelijken. Hopelijk helpt het u de beste waterontharder te kiezen.

Het vergelijken van een waterontharder is niet eenvoudig, laten we dat meteen bij aanvang constateren. Er zijn verschillende merken, allemaal met andere eigenschappen en de kwaliteit verschilt nogal. De zogenaamde en bekende appels en peren zijn zoals u weet die lastig te vergelijken. Toch gaan we een poging doen. Leest u mee?

Start de vergelijking

De markt van waterontharders is redelijk ondoorzichtig doordat er naast AquaCell vooral veel kleine(re) aanbieders zijn. Het goed vergelijken van waterontharders wordt daardoor wat ingewikkelder. Ga om te beginnen nooit alleen af op de aanschafprijs. Er is kans dat u voor dure verrassingen komt te staan. Sommige waterontharders lijken in eerste instantie heel goedkoop, maar door bijvoorbeeld service-en garantievoorwaarden bent u op termijn alsnog duurder uit. Op de volgende punten kunt u waterontharders het beste met elkaar vergelijken.

Stroom of geen stroom

De meeste waterontharders hebben stroom nodig in enige vorm. Of het nou echt een volwaardige lichtnet aansluiting is of een batterij die de elektronica aandrijft, allemaal hebben ze extra onderdelen die dus ook kapot kunnen gaan. Printplaten bijvoorbeeld en dan functioneert de hele waterontharder niet meer. Ook een stroomstoring kan het hele systeem platleggen omdat de aansturing dan simpelweg niet meer functioneert. Een mechanisch systeem zoals AquaCell werkt op waterdruk. Als er water is dan is er ook zacht water. Geen stroomstoring die daar iets aan kan veranderen. Dat is een stuk meer zekerheid en ook de duurzaamheid neemt toe omdat er simpelweg minder onderdelen zijn die kapot kunnen gaan. Een achilleshiel ontbreekt simpelweg.

Enkel of dubbel

Een enkele cel of twee stuks? Waterontharders met een enkele cel kunnen geen zacht water leveren tijden het schoonspoelen. Dat kan lastig zijn als u de vaatwasser wilt laten draaien ‘s nachts. Er zijn ook waterontharders die twee cellen hebben. Als er eentje staat te spoelen dan kan de andere op dat moment nog steeds zacht water leveren. AquaCell gaat hierin nog verder: die werkt dubbel en ook nog eens parallel. Dat betekent dat u een dubbele doorstroom heeft van zacht water als beide cellen in functie zijn en wanneer eentje gaat spoelen blijft de ander doorleveren.

Klein of groot

Sommige waterontharders kunnen qua grootte concurreren met uw wasmachine. Niet zo handig als u deze in de meterkast wilt plaatsen. Hoe compacter des te beter dus. Maar, ook hier hangt vaak een prijskaartje aan. Het is immers veel lastiger om een systeem te ontwikkelen dat zijn techniek in een kleinere oppervlakte kwijt kan. 

Zuinig of gulzig

Stroom, water en zoutverbruik vergelijken is de moeite waard. Dat gebruikt een wateronharder namelijk om het water kalkvrij te maken. AquaCell is in veler ogen de beste waterontharder omdat deze stroomloos is en ook erg zuinig met zout. Dat scheelt geld maar ook de moeite van het bijvullen van de zoutvoorraad. Ditzelfde geldt voor het gebruik van spoelwater. AquaCell heeft slechts 3% water nodig van uw totale jaarverbruik voor de spoelingen van de harscel.

Blokken of tabletten

Bent u erg sterk? Dan zijn de zakken tabletzout die de meeste waterontharders nodig hebben om bijgevuld te worden vast geen probleem voor u. Die zakken onthardingszout wegen namelijk 25 kilogram per stuk. Die dag hoeft u dus niet meer naar de sportschool. Zoutblokken hebben dat voordeel niet maar zijn wel een stuk handzamer omdat ze 4 kilo wegen.

Keurmerk

Heeft de waterontharder die u wilt vergelijken een keurmerk? Is deze getest door een onafhankelijk instantie die echt verstand heeft van deze apparaten? AquaCell is getest door WRAS in Engeland. Deze keuringsorganisatie is vergelijkbaar met het Nederlandse KIWA en heeft de AquaCell onderworpen aan alle mogelijk testen inzake drinkwaterveiligheid.

Leverancier

Het vergelijken van de leverancier is heel erg belangrijk tegenwoordig, vindt u niet? Als u weet welke waterontharder of in ieder geval welk type het moet worden dan wilt u ook de beste leverancier kiezen. Immers, als er problemen zijn met uw waterontharder dan wilt u dat deze opgelost worden en liefst ook nog snel. En: liefst ook als het de problemen zich pas na een aantal jaren voordoen.

Garantie en service

Tot slot maar zeker niet het minst belangrijk: de service en de garantie. Een punt dat sterk samenhangt met de keuze voor de leverancier. Bij de meeste waterontharders sluit u een servicecontract af. Bij een waterontharder zoals de AquaCell is de garantie al bij de prijs inbegrepen. Let dus goed op; dit maakt het prijsverschil van de aanschaf een stuk kleiner. Om goed te vergelijken moet u deze kosten er dus eigenlijk uithalen.

Natuurlijk schrijven we dit met een AquaCell pet maar we hopen zo de verschillen op een goede manier voor u uit te lichten. Hopelijk heeft dit artikel u dan ook geholpen om waterontharders te vergelijken en een leverancier te kiezen die bij u past. Als we u verder kunnen assisteren in uw zoektocht dan horen we dit graag.

AquaCell is een product van Aquacombi