1. Home
  2. AquaCell kopen
  3. Zijn er onafhankelijke vergelijkende testen voor waterontharders?

Zijn er onafhankelijke vergelijkende testen voor waterontharders?

Vergelijkende test WRAS

Zijn er onafhankelijke vergelijkende testen voor waterontharders die ik kan raadplegen voordat ik een waterontharder koop? Het antwoord is nee. U zult vooral zelf goed moeten vergelijken.

In 2004 werd er wel een test uitgevoerd door de consumentenbond maar deze is met de beste wil van de wereld niet meer actueel te noemen, en daarbij was er inhoudelijk ook nog wel het een en ander op deze vergelijkende test af te dingen zoals te lezen valt via de link hierboven.

Hoe kunnen we dan de kwaliteit van waterontharders onafhankelijk testen vraagt u zich immers af.

Zijn er wel onafhankelijke testen geweest?

Het antwoord hierop is betrekkelijk eenvoudig: Ja. Er is wel degelijk een waterontharder in Nederland volledig getest door meerdere instanties en dat is de AquaCell. Deze werd namelijk vooraleerst getest door WRAS*. Dit is een keuringsinstantie die door het testen van waterbehandelingsapparatuur onder andere de kwaliteit bewaakt in de Engelse waterbehandelingssector.

De WRAS-keuringen zijn zeer strikt en qua autoriteit minimaal vergelijkbaar met die van KIWA in Nederland. De AquaCell waterontharder werd getoetst aan alle eisen inzake drinkwaterkwaliteit, verbruik, materiaalkeuze en installatie.

Dat onze waterontharder een label mag dragen met de zwaarte van het het WRAS keurmerk maakt AquaCell ondermeer tot een zeer goed geteste waterontharder. Dit geeft u alvast de zekerheid van kwaliteit.

Het is niet de enige test die de AquaCell heeft doorstaan. Om te testen wat het effect van zacht water op koperen leidingen was bootste TNO een huishoudelijke situatie na in haar lab. Voor de duur van 12 maanden werd gekeken of zacht water andere en misschien zelfs koper oplossende eigenschappen zou bezitten. Niets bleek minder waar toen na de testperiode bleek dat de koperen buis in het hard water segment in meer was afgenomen in gewicht dan het zacht water segment bij de AquaCell.

Tot slot is het noemenswaardig dat iedere AquaCell niet alleen met de hand in elkaar gezet is maar dat ze ook allemaal minimaal een uur lang in actie moeten komen aan het einde van de productielijn. Dit uitgebreide testproces neemt veel tijd in beslag en vormt een wachtrij maar het is een zeer bewuste keus voor kwaliteit over snelheid.

Kijk hier voor:

*) Water Regulations Advisory Scheme

AquaCell is een product van Aquacombi