1. Home
  2. AquaCell kopen
  3. Zouttabletten voor uw AquaCell waterontharder of blokzout?

Zouttabletten voor uw AquaCell waterontharder of blokzout?

Zoutblokken bestellen en bezorgen

Er zijn zouttabletten voor waterontharders en er is blokzout. Wat is het verschil en welk type zout heeft u nodig voor de AquaCell waterontharder?

Waterontharders op basis van ionenwisseling – zoals de AquaCell – gebruiken zout voor het schoonspoelen van de harsbolletjes als die verzadigd zijn met kalk. Daarom moet u ook voor uw AquaCell waterontharderzout kopen om het zoutreservoir bij te kunnen vullen. Na het spoelen van de hars met het onthardingszout is de waterontharder weer klaar voor het ontharden van een nieuwe hoeveelheid water.

Tabletten of blokzout?

De AquaCell gebruikt zoutblokken, maar er zijn ook waterontharders die tabletten zout gebruiken. Het belangrijkste verschil is dat zouttabletten kunnen samenklonteren, waardoor ze een zogenaamde zoutbrug gaan vormen: een vaste massa van zout, vuil en water. Zo’n brug stremt de watertoevoer, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Om dit te voorkomen, wordt er aan het zout een middel toegevoegd waardoor het minder snel gaat klonteren. Zoutblokken kunnen niet klonteren. Extra toevoegingen zijn dan ook niet nodig.

De gewelfde zoutblokken voor de nieuwste AquaCell (verkocht vanaf januari 2023 en voorzien van onder meer een zoutsensor) zijn vacuüm geperst, klein en wegen slechts 2,15 kilogram per blok. De zoutblokken voor AquaCells verkocht tot en met december 2022 wegen 4 kilogram per blok. Alle blokken bestaan uit hoogzuiver zout, bevatten géén toegevoegde chemicaliën en zijn speciaal ontwikkeld voor de AquaCell. Door de speciale vorm en het kleine formaat van de nieuwste zoutblokken wordt de ruimte in het zoutkabinet optimaal benut, voor een zo hoog mogelijke capaciteit per vulling.

Wij adviseren voor uw AquaCell de AquaCell-zoutblokken te gebruiken: alleen bij gebruik van dit zout bieden wij volledige service en garantie.

AquaCell is een product van Aquacombi