1. Home
  2. Ervaringen
  3. AquaCell geeft me zuiver water én is duurzaam

“AquaCell geeft me zuiver water én is duurzaam”

Lars Meekers uit Nieuwegein streeft naar een leefstijl waarin alles een zo natuurlijk mogelijk karakter heeft. Dan denk je al gauw aan voeding: eten en drinken. En als het om dat laatste gaat, dan hebben we het over ‘zuiver water’. Lars vond zijn oplossing in de AquaCell waterontharder.

Lars Meekers

Lars Meekers Nieuwegein (Utrecht)

“Je kunt twisten over wat wel of niet ‘natuurlijk’ is, maar voor Lars past gezuiverd kraanwater volledig in het beeld van een natuurlijke leefstijl. Hij vond uiteindelijk het ultieme zuiveringssysteem in de AquaCell waterontharder. “En intussen heb ik ontdekt dat het ook een buitengewoon duurzaam apparaat is, dus ik ben er heel erg blij mee.”

De herinnering aan smakelijk water

Het was geen alledaagse situatie waarin Lars Meekers de AquaCell leerde kennen. Hij nam deel aan een cursus personal training. Op tafel stond een karaf met citroenwater. Het water smaakte hem goed. De gastvrouw legde hem uit dat het water was ontkalkt door een waterontharder; de AquaCell. “Dat heb ik in mijn achterhoofd gehouden, want het sprak me heel erg aan als een voorbeeld van zuiverheid.” Meekers hád al een kleine zuiveringsinstallatie: een koolstoffiltersysteem. Maar de wateropbrengst was beperkt en het vrij kostbare filter moest maandelijks worden vervangen.

De AquaCell lonkte. Een van de grote voordelen waren de zeer lage onderhoudskosten. Maar daar stond een stevige aanschafprijs tegenover. “Zo in één keer twee mille op tafel, daar hikte ik toch wel tegenaan. Maar toen kwam het aanbod om renteloos in termijnen te betalen. Dat gaf, opgeteld bij de overtuigende presentatie aan huis, de doorslag.” In de praktijk bleek de juistheid van die beslissing.

Geen kalkaanslag, geen droge huid meer

“Ik heb een glazen douchewand in de badkamer en daar zag je altijd de opgedroogde druppels op. Dat is nu verleden tijd. Aan de kraan van de wastafel zat een witte korstige rand; die is nu verdwenen. Net als de aanslag in mijn waterkoker. Een jaar geleden heb ik een nieuwe wasmachine moeten aanschaffen. Nu ik gezien heb wat kalkaanslag doet, ben ik wel heel blij dat ik de AquaCell heb.”
En last but not least: Lars Meekers heeft een gevoelige huid en die voelde na het douchen altijd erg droog aan. Dat is nu voorbij. “Het water smáákt ook beter. Ik drink sinds een tijdje alleen nog maar water en dit is echt heerlijk.”

Kort geleden is Lars zijn ‘eigen bedrijfje’ begonnen als personal trainer. Maar in de praktijk is hij nog servicemonteur in de brandpreventie. Hij heeft dus een redelijk goede kijk op technische zaken. “Wat mij aanspreekt aan het onthardingssysteem van de AquaCell is de eenvoud. Het principe is bewezen zeer effectief en de toepassing is fantastisch simpel en duurzaam. Er is geen elektriciteit voor nodig en je hebt er geen ander onderhoud aan dan eens in de zoveel tijd twee zoutblokken toevoegen.”

‘Ik vind 8dH geen zacht water’

In de regio van Lars Meekers’ woonplaats was de hardheid van het kraanwater fors: twaalf dH op een schaal van nul tot twintig. Volgens de waterleidingmaatschappij is het kraanwater inmiddels zacht: verlaagd tot acht dH. Maar Lars Meekers is niet onder de indruk: “Echt zacht is natuurlijk nul dH. Bij acht dH heb je nog steeds kalkaanslag in je badkamer en waterkoker. Nul haal je alleen met een waterontharder. De technicus van AquaCell heeft het me overtuigend laten zien.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi