1. Home
  2. Ervaringen
  3. Eindelijk van die witte waas af door onze waterontharder

“Eindelijk van die witte waas af door onze waterontharder”

“Ik wil niet meer zonder waterontharder”

Mevr. van Reijen

Mevr. van Reijen Uden (Noord-Brabant)

“We delen ons enthousiasme graag.” Zo verklaart mevrouw Van Reijen uit Uden haar bereidheid om wildvreemde mensen binnen te laten. Ze kwamen allemaal kijken hoe zo’n waterontharder er nu uitziet. En hoe het voelt: kalkvrij water. “Zelf ben ik ook overtuigd geraakt door het bij een ander te zien; bij mijn zus in Bonn. Heerlijk zacht water heeft die. Ze ging één keer met een doekje over het aanrecht, en schoon was het. Bij ons bleef er altijd een wit waas achter. Kalk. Dat kon je ook zien aan de keukenapparatuur en de wasmachine.”

Het leven wordt makkelijker met zacht water

Toen de familie Van Reijen – ouders, één inwonend, één uitwonend kind – een nieuw huis in Uden betrok, wisten ze het zeker. Ze wilden niet wéér met schuursponzen in de weer om de badkamer toonbaar te houden. “Eeuwig dat gepoets en nóg erger je je dood aan die witte aanslag. De ervaring bij mijn zus leerde ons dat het leven een stuk makkelijker wordt met zacht water. Dus wij wilden een waterontharder.”

De keuze viel op de AquaCell

Het was wel even puzzelen of een nieuwe investering verantwoord was, zo kort na de verhuizing. Bovendien moesten de Van Reijens nog uitvinden wat er in Nederland aan waterontharders werd aangeboden. Meneer van Reijen weet de weg op internet en stuitte op verschillende oplossingen. “Je hebt van dingen die moet je rond de waterleiding klemmen, maar dat vonden we niet zo overtuigend. Dat systeem met zoutspoeling; dat kwam er wel steeds goed uit. Maar wij moesten wel iets compacts hebben. Ruimte voor een groot apparaat was er eigenlijk niet. En het moest ook zonder elektriciteit kunnen werken.”
En dus viel hun keus op de AquaCell. "Lekker klein, met handzame, geperste zoutblokken, in plaats van grote zakken los zout. Blokken zijn snel en makkelijk te plaatsen". De Van Reijens mochten de AquaCell een maand op proef nemen. Mevrouw Van Reijen: “Dat is nu anderhalf jaar geleden. Ik heb er geen moment over gedacht om hem weer weg te laten halen. Hij staat in de ruimte van de watermeter, onder het luik achter de voordeur.” De aansluiting was zo gepiept, er is niet eens een stopcontact nodig, want het apparaat heeft geen stroom nodig.

De waas wordt langzaam minder

“Wat een heerlijke luxe,” zegt mevrouw Van Reijen. Geen geploeter in de badkamer meer, geen waas op het aanrecht, geen vlekken rond kranen en op tegels. “En het is natuurlijk veel beter voor al je waterverbruikende apparatuur. De vaatwasser gaat er steeds schoner uitzien. Niet dat-ie vies was, maar je kreeg toch van die harde aanslag aan de binnenkant. En ook in de doucheruimte. Er zat al kalkaanslag op de wanden, maar die waas begint nu langzaam aan vanzelf minder te worden. Ook op je huid voelt het water prettiger aan. Het is fijner, zachter.”
Het water in Uden en omstreken is behoorlijk hard* en dan is een waterontharder eigenlijk geen luxe meer. Mevrouw Van Reijen: “Maar los daarvan; de aanschaf is het dubbel en dwars waard. Ik zou niet meer zonder willen.”

* In Uden is de waterhardheid 13,2 dH. Een hardheid tussen 12 en 18 is de op één na hoogste categorie. De meest extreme waterhardheid in Nederland komt in Gelderse gemeenten voor en ligt rond de 20. Boven een hardheid van 5 wordt waterontharding voor waterverwerkende apparatuur als vaatwassers aangeraden. Hard water laat niet alleen witte strepen en vlekken achter, maar apparaten zoals de cv-ketel vragen ook beduidend meer energie. Ook droogt hard water de huid uit; het kan zelfs tot huidaandoeningen leiden.

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi