1. Home
  2. Ervaringen
  3. Geen droge handen meer, maar AquaCell heeft nog veel meer voordelen

“Geen droge handen meer, maar AquaCell heeft nog veel meer voordelen”

Esther Abrahamse (36) en Louis Reijnhoudt (37) uit Middelburg besloten zo’n twee jaar geleden om een AquaCell aan te schaffen. Directe aanleiding: de droge handen waar vooral Esther veel last van had. Maar na de installatie kwamen ze er al snel achter dat zacht water nog veel meer voordelen heeft…

Esther Abrahamse en Louis Reijnhoudt

Esther Abrahamse en Louis Reijnhoudt Middelburg (Zeeland)

“Wel acht maanden per jaar, zeker in de winter”, antwoordt Esther op de vraag hoe vaak ze voorheen last had van droge handen. “En nu dus nauwelijks meer.” Zacht water is goed voor je huid. Voor haar partner Louis, die net als Esther voor de klas staat in het basisonderwijs, was dat de belangrijkste reden om eindelijk werk te maken van een oplossing voor het harde water.

Internet is je grootste vriend

“Ik had er al vaker over gehoord”, aldus Louis. “Niet alleen in verband met die droge handen, maar ook vanwege alle andere voordelen. Geen kalkaanslag meer op je apparatuur bijvoorbeeld. We hadden het even laten rusten, maar uiteindelijk zijn we toch verder gaan kijken. Internet is je grootste vriend, wat dat betreft.”

Duur, maar wel de beste keus

De speurtocht op internet leidde Louis en Esther uiteindelijk naar de AquaCell. “We zijn gaan kijken en vergelijken, op websites en blogs. We kwamen tot de conclusie dat de AquaCell weliswaar duur was, maar waarschijnlijk wel de beste keus. Inclusief installatie praat je over ruim tweeduizend euro. Dan kun je wel een systeem kiezen dat vijfhonderd euro goedkoper is, maar dan zie je dat de ervaringen daarmee ook minder zijn.”

Het werkt echt

Voordat ze de knoop doorhakten, lieten ze eerst nog een vertegenwoordiger komen om het systeem te demonstreren. “Om het zelf te ervaren”, licht Esther toe. “En toen merkte ik het meteen al. Het water smaakte anders, lekkerder. Dat valt nu niet meer op, maar toen proefden we het verschil direct. Ook aan andere dingen valt op dat het echt werkt. We hebben minder last van droge handen en je ziet het in de badkamer aan de kranen. De kalk is eruit. Ook in de wc lieten al snel de kalklagen los.”

Eenvoudig in gebruik

De AquaCell is ook eenvoudig in gebruik, vervolgt Esther: “Hij past precies in de meterkast en heeft geen elektriciteit nodig. Alleen een afvoer. Die kon bij ons aangesloten worden op de afvoer van het fonteintje op de wc in het wandje erachter. Verder werkt hij helemaal automatisch. Het enige dat je af en toe moet doen is zout bijvullen. Bij ons is dat ongeveer een keer per kwartaal. Voor het overige hebben we er geen omkijken naar. Wat ook leuk is: als we het kinderbadje buiten willen vullen, of de planten willen sproeien, dan kun je een bypass openzetten zodat je dat niet met onthard water hoeft te doen.”

Getest met vrienden

Hun enthousiasme werd bevestigd toen ze besloten de proef op de som te nemen, vertelt Louis. “Vrienden van ons hebben ook een systeem tegen kalkaanslag, maar dan een goedkoper alternatief. Zij hadden van die druppels waarmee je de hardheid van het water kunt testen, dus dat hebben we samen gedaan. En wat bleek? Bij hen zat er nog steeds kalk in het water, maar bij ons was het echt helemaal kalkvrij.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi