1. Home
  2. Ervaringen
  3. Mijn AquaCell waterontharder heeft een puur preventieve functie

“Mijn AquaCell waterontharder heeft een puur preventieve functie”

Hij deed het uit voorzorg. Joris Ploegmakers liet een AquaCell waterontharder plaatsen om zijn gloednieuwe sanitair en warmwaterapparaten te beschermen tegen kalkaanslag. Het echtpaar Ploegmakers was juist verblijd met een kindje. “En voor hem vind ik het ook een prettig idee: zo zuiver mogelijk drinkwater.”

Joris Ploegmakers

Joris Ploegmakers Peize (Drenthe)

Ze hadden net hun nieuwe huis, een mooie woonboerderij in het Drentse esdorp Peize, betrokken toen Joris Ploegmakers al de eerste sporen van kalkaanslag ontdekte. “Met name in de douche en het toilet. Witte korstjes en strepen. Dan vraag je je gelijk af: hoe zou de binnenkant van apparatuur als boiler en wasmachine er dan uitzien? En wat voor effect heeft dat op den duur? Iedereen weet eigenlijk wel dat kalkaanslag slecht is voor warmwaterapparaten.”

'De duurzaamheid van de AquaCell spreekt me aan'

Ploegmakers ging op internet zoeken naar een goede oplossing. “De site van Aquacombi beviel me het best. Een helder verhaal. Wat me vooral aansprak was de eenvoud van het apparaat. Ik ben erg voor duurzaamheid. De AquaCell heeft een degelijk mechanisch concept; ik heb geen behoefte aan elektronische snufjes.”

Hij noemt zichzelf niet technisch, “maar door mijn exacte vwo-opleiding heb ik wel affiniteit met techniek. En als ik een aanschaf doe van rond de 2000 euro, dan wil ik wel weten wát ik koop. De kern van dit apparaat zijn harsstaven die kalk en magnesium uit het water halen. Eéns in de zoveel tijd worden die staven schoongespoeld met zout water. Dat regelt het apparaat zelf en alles werkt puur op de waterdruk. Er komt geen elektriciteit aan te pas. En slechts een klein deel van de mechanica heeft contact met water.”

De kalkaanslag werd gestaag minder

Het effect was al snel zichtbaar in huize Ploegmakers. Niet spectaculair, want het harde water van Peize was hier nauwelijks een kans gegund, maar wel degelijk zichtbaar. “Dat de AquaCell zijn werk goed deed had ik al bij het testje gezien dat ze bij ons thuis hadden gedaan, en ik proefde het ook direct. Het water smaakt nu anders. Maar belangrijker: in de douche werd de kalkaanslag gestaag minder.”

Dat het gezinnetje nu wat minder zeep en schoonmaakmiddelen hoeft te gebruiken, dat is mooi meegenomen, maar daar zit voor Ploegmakers niet de echte winst in. Ze gingen (nog) niet gebukt onder dramatische gevolgen van kalkaanslag. “In feite hebben we het over een luxeprobleem. Wij hebben een preventieve maatregel genomen met de installatie van de AquaCell. Ik vond het interessant om deze aanschaf te doen.”

Een investering in de toekomst

Joris Ploegmakers beschouwt het als een investering in de toekomst. “Ook voor ons zoontje dat vorig jaar september geboren is. Er komen steeds meer componenten met het drinkwater mee. Dat vóórfilter van Aquacombi lijkt me daarom ook wel interessant. Je wilt je kind natuurlijk de mooist denkbare start geven.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi