1. Home
  2. Ervaringen
  3. Geen vlekken kalkaanslag én geen eczeem meer dankzij AquaCell

“Geen vlekken kalkaanslag én geen eczeem meer dankzij AquaCell”

Dennis Friskes wilde per se van de kalkaanslag in zijn douche af. Hij wist precies wat voor waterontharder hij zocht. Zo vond hij de AquaCell, die ervoor zorgt dat er geen kalk meer in het water zit. Nooit meer de douchedeur boenen, nooit meer de auto droogwrijven na het wassen. En als een onverwacht geschenk bleek het zachte water ook nog de remedie tegen eczeem.

Dennis Friskes

Dennis Friskes Delft (Zuid-Holland)

“Ik werd echt gek van die kalkaanslag vlekken.” Financieel adviseur Dennis Friskes had genoeg van de kalkaanslag op zijn douchedeur en de kranen die kapot gingen. Hoe hard precies het kraanwater in zijn woonplaats Delfgauw is, weet hij niet; wel dat hij voorgoed met die aanslag wilde afrekenen. “Heb je het spul schoon gepoetst, staat het na één keer douchen alwéér stijf van de kalkstrepen.”Hij ging op zoek naar het ei van Columbus. En hij vond het in de vorm van de AquaCell waterontharder.

“Ik had me ooit bekocht aan zo’n magneetding. Kostte nog een kleine driehonderd euro. Maar dat was het dus niet.” Toch wist hij zeker dat er een goed systeem bestond. Hij had het nota bene in zijn garage staan. “Een kleine waterontkalker voor het wassen van de auto. Ik ergerde me ontzettend aan die kalkaanslag vlekken die na het wassen op de auto achterbleven. Dan moet je dus met doeken in de weer om die weer weg te poetsen. Had ik echt geen trek in.”

Op een internetforum vond hij de oplossing: een kleine ontkalker die je tussen de kraan en je slang koppelt. “Het werkt perfect, al is het wat gedoe. Er zit een soort filter in en dat moet je na enige tijd uitwassen met een zoutoplossing. Het is een Amerikaans product, maar het wordt ook in Nederland geleverd.” Als dat voor de auto kan, dan moet het ook voor het hele huis kunnen, meende Friskes. Dus opnieuw internet afgestruind.

Een apparaat dat goed voor zichzelf zorgt

“Daar vind je echt een berg aan aanbieders. Maar elk systeem heeft wel een nadeel. Ze hebben stroom nodig, ze zijn te groot, of te ingewikkeld. Er was er maar één die me echt aansprak; de AquaCell is klein, heeft geen stroom nodig en hij regelt zichzelf. Vooral dat laatst vind ik heel belangrijk. Hij maakt zichzelf schoon, hij neemt zoveel zout als hij nodig heeft en hij werkt gewoon door terwijl zichzelf spoelt.”

Hij ontdekte nóg iets dat hem heel erg aansprak. “Ik las op de site van AquaCell dat sommige mensen van hun eczeem verlost waren nadat ze het apparaat hadden laten installeren. Het toeval wil dat mijn zoontje van vier daar last van heeft; een vlekkerige roodheid van de huid. Het zit in de familie, maar hij is de enige die er in ons gezin last van heeft.”

Geen kalkaanslag vlekken
én geen eczeem meer

Last van hád, want sinds de familie Friskes zacht water heeft is het eczeem van de zoon tot rust gekomen. “Dat was dan niet de voornaamste reden om deze ontharder aan te schaffen, maar we zijn  er natuurlijk wel heel blij mee.”

Geen kalk meer in het water

De AquaCell draait nu een jaar en dat doet hij naar volle tevredenheid van Dennis Friskes. “Het is geen goedkope aanschaf, maar het is het absoluut waard. Bovendien vind ik kwaliteit belangrijker dan de prijs. Geen kalkaanslag vlekken na het autowassen en de badkamer is schoon gebleven.” Andere voordelen, zoals minder energiebesparing en minder verbruik van schoonmaakmiddelen en zeep en shampoo, zijn hem niet zo opgevallen. “Maar we gaan ons nog wel even verdiepen in een alternatief voor die dure vaatwasblokjes. Het schijnt dat je met een simpel en goedkoop poeder af kunt. Het zout in die tabletten heb je tenslotte niet meer nodig.”

En die ontkalker voor het autowassen? “Ja, die staat nu wat werkeloos in de garage.”

*) De waterhardheid in ons land verschilt van regio tot regio. In Almere bijvoorbeeld is het water redelijk zacht met ongeveer 4,8 dH. In het Zuid-Hollandse Delfgauw, gemeente Pijnacker-Nootdorp, heeft het water een hardheid van 8,5 dH en in de Achterhoek komen waarden van boven de 20 dH voor. Al vanaf 2 dH begint zich aanslag te vormen. Boven de 10 dH heeft men echt een probleem.

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi