1. Home
  2. Ervaringen
  3. Geen kalkaanslag; alles is netjes en het blijft netjes

“Geen kalkaanslag; alles is netjes en het blijft netjes”

“In het Nederlandse leidingwater zit veel kalk, wat op tal van plekken in huis tot kalkaanslag kan leiden. Ans en Eibert van Engelen uit Sneek (beiden 66) hebben daar echter geen last meer van, sinds ze begin 2015 besloten om een AquaCell waterontharder aan te schaffen.

Ans & Eibert van Engelen

Ans & Eibert van Engelen Sneek (Friesland)

Ans van Engelen is een goedlachse vrouw. Toch ergerde ze zich tot voor kort aan de kalkaanslag die ze overal in huis tegenkwam: “Toen mijn man en ik vijf jaar geleden onze nieuwe woning betrokken, leek het wel alsof de kalkaanslag daar nooit was weggehaald, dus heb ik alles eerst maar eens grondig schoongemaakt. Helaas keerde de aanslag al weer snel terug.”

Eerste stap naar de oplossing

Een advertentie in een huis-aan-huisblad bleek de eerste stap op weg naar de oplossing. “Op de eerste pagina zag ik een advertentie van de Friese firma AquaCombi, over de AquaCell waterontharder. Ik had al eerder over waterontharders gehoord, maar dat leken me allemaal grote, ingewikkelde apparaten. Aquacombi beloofde echter het tegenovergestelde: een compact apparaat, dat eenvoudig werkt. En ook nog eens zonder stroom te gebruiken.” Daar moest Ans meer van weten. Ze vroeg informatie aan en nam een kijkje op de website van AquaCombi, waar ze ook de ervaringen van andere gebruikers las.

Geen kalkaanslag meer te vinden

Ans en Eilbert besloten het erop te wagen. Het resultaat: in huize Van Engelen is geen kalkaanslag meer te vinden. Op dezelfde dag dat de AquaCell geplaatst werd, ontkalkte Ans voor het laatst haar koffieapparaat: “Dat hoeft nu dus gewoon niet meer. Verder heb ik ook meteen de kranen en de Quooker van hun kalklaag ontdaan. Op de reguliere poetsbeurten na hebben we daar nu ook geen omkijken meer naar. Het is netjes en het blijft netjes. Na een douchebeurt hoeven we ook niet meer de tegels en kranen te schrobben. Even afspoelen en met een droge doek nadrogen is voldoende.”

Mooi uit het zicht

De AquaCell bleek precies in de meterkast passen. Daar hadden Ans en Eibert eerst nog wel hun twijfels over: “Er was nog maar weinig ruimte over. Maar de monteur verzekerde ons dat hij het voor elkaar zou krijgen; en dat lukte. Nu is de waterontharder mooi uit het zicht.”

Veel zachtere huid

Er is nog een groot pluspunt, vertelt Ans: “Eibert is suikerpatënt. Daarom moet hij eens in de zoveel tijd naar het ziekenhuis. De laatste keer dat we er waren, zei de internist tegen hem: 'Wat heb je een mooie zachte huid'. En dat klopt. Ik voel dat trouwens ook bij mezelf: ik had altijd last van droge benen, maar die hoef ik nu helemaal niet meer in te vetten. Ja, alleen als we met de caravan weg zijn geweest en ergens anders hebben gedoucht. Maar thuis is onze huid meteen weer heerlijk zacht.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi