1. Home
  2. Ervaringen
  3. Geen kalk meer. Oliver is van zijn huidproblemen af

“Geen kalk meer. Oliver is van zijn huidproblemen af”

Ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Oliver, het 4-jarige zoontje van Mike van der Toolen en Theresa Neumann uit Meteren is gelukkig hersteld, maar het was de afgelopen jaren verre van een fijne periode. Het ventje was erg ziek. Gelukkig blaakt hij tegenwoordig van gezondheid. Ook van zijn vervelende huidklachten is hij af. Niet door doktershanden of medicijnen, maar door de aanschaf van een AquaCell.

Theresa Neumann en Mike van der Toolen

Theresa Neumann en Mike van der Toolen Meteren (Gelderland)

“We hebben de AquaCell nu zo’n drie maanden”, vertelt Mike, “en de huidproblemen zijn helemaal verdwenen. Hij heeft geen rode huid meer en ook de vervelende jeuk en de eczeemplekken zijn weg. Oliver had er echt veel last van, maar nu niet meer. Het resultaat is wonderbaarlijk.”

Zacht water

Zelf ervaart Mike ook dat zacht water – want daarvoor zorgt de AquaCell – goed is voor de huid. “Ook ik had eczeem. Ik vermoed ook dat mijn zoon het van mij heeft. Ik had het alleen rond de handen, dus niet zo erg. Maar ook die plekken zijn helemaal verdwenen.” Door de AquaCell aan te sluiten op de plek waar de waterleiding hun huis binnenkomt, zit er geen kalk meer in het leidingwater. We noemen dat ‘zacht water’.

“Dat is het ook letterlijk”, stelt Mike. “Als ik onder de douche sta, dan voelt het water zacht aan. Dat merkte ik vooral bij de eerste keer douchen na de installatie. Ik zeepte me in en wachtte rustig met mijn ogen dicht tot de zeep weg spoelde. Het leek alleen wel of het bleef zitten, zo prettig voelde mijn huid aan. We douchen echt met plezier en staan er soms langer onder dan we eigenlijk willen.”

Minder schoonmaken

Een ander voordeel is, dat de douche makkelijker schoon te maken en houden is. “Wij hebben een inloopdouche en de tegels werden vaak vies door de kalk. Nu hoeven we lang niet meer zoveel te schrobben. Sowieso gebruiken we veel minder zeep- en schoonmaakproducten. Ook in de vaatwasser gaat minder zout, net als er minder wasmiddel in de wasmachine gaat. En wasverzachter is niet meer nodig: de kleding en handdoeken blijven heerlijk zacht.”

Betere smaak

“Theresa is Duitse van origine. Toen zij in Nederland kwam wonen, vond ze het kraanwater niet lekker smaken. Ze woonde in Duitsland vlakbij de bergen, daar hadden ze kraanwater met heel weinig kalk. Hier in Nederland dronk ze alleen maar mineraalwater. Maar nu vindt ze het leidingwater ook weer lekker. ‘Het smaakt net als thuis’, zegt ze vaak. Ook de koffie en de thee zijn lekkerder van smaak. Ik ben altijd vrij sceptisch als is zoveel jubelverhalen hoor, maar de dingen die andere gebruikers over de AquaCell zeggen, zijn allemaal waar.”

Eenvoudige installatie

Mike sloot de AquaCell zelf aan. “Dat ging heel eenvoudig met de aanwijzingen die we mee kregen geleverd door Aquacombi (het familiebedrijf uit Joure dat de AquaCell in Nederland op de markt brengt, red). Het is een mooi compact apparaat, ongeveer even groot als een pc-kast, dat mooi in onze meterkast past. Zo hebben we er geen last van. Het enige dat we af en toe moeten doen, is de zoutblokken bijvullen, verder doet het apparaat zijn werk. En dat ook nog eens stroomloos.”

Zwembad voor de buurt

“Wat goed is, promoot ik graag. Daarom heb ik bewust een groot zwembad voor het huis neergezet, waar de kinderen uit de buurt in konden zwemmen. En de moeders liet ik de handen bij ons wassen. Gewoon om het ze te laten voelen, want eigenlijk zou iedereen zo’n apparaat moeten hebben. Zéker als je huidproblemen hebt, is het een aanrader.”

“Het is misschien niet goed voor Aquacombi, maar eigenlijk zou ieder waterbedrijf een grote versie van de waterontharder op het leidingnet moeten aansluiten”, eindigt Mike.

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi