1. Home
  2. Ervaringen
  3. Geen kalkaanslag meer en een zachtere huid met AquaCell

“Geen kalkaanslag meer en een zachtere huid met AquaCell”

“Onze vrienden waren altijd lyrisch over hun kalkvrije water en vroegen ons waarom wij er nog geen hadden. Zeker ook gezien de eczeem die Gré zo nu en dan op haar handen heeft. We hebben het apparaat nu ruim een half jaar, maar kunnen er nu al niet meer zonder.”

Gré en Thijs Wortman

Gré en Thijs Wortman Beilen (Drenthe)

Gré en Thijs Wortman uit Beilen genieten sinds de zomer van 2016 dagelijks van zacht water in hun woning. Zeker Gré, vanwege de irritante eczeem op haar handen. Niet dat die helemaal verdwenen is, trouwens. “Maar het is wel een flink stuk minder.”

Het echtpaar Wortman – beiden gepensioneerd – hield met de aanschaf van de AquaCell sowieso rekening met de positieve gezondheidseffecten. “Je wilt geen troep zoals kalk in je leidingwater. Schoon water is beter voor de gezondheid en voor het behoud van je apparatuur.”

Goede service, degelijk apparaat

Niet alleen de AquaCell bevalt Thijs en Gré goed, ook de service van leverancier Aquacombi geven ze een pluim. “Al bij de demonstratie was er een klik. Alles werd uitgebreid besproken. Ook de installatie zelf verliep prima. We hebben ook helemaal geen last van het apparaat. Het staat mooi weggewerkt in de keuken, maakt geen lawaai en doet gewoon zijn werk.”

Thijs noemt de AquaCell degelijk. “Wat me vooral aanspreekt, is dat het volledig mechanisch werkt. Er zijn ook goedkopere waterontharders op de markt (de AquaCell kost ruim tweeduizend euro, red), maar die werken bijvoorbeeld op stroom. Buiten het feit dat dat je elektriciteitsrekening beïnvloedt: stroom en water lijkt me geen veilige combinatie. De AquaCell gebruikt geen elektriciteit.”

Minder poetsen

De irritante plekken op de huid van Gré zijn dus aanzienlijk verminderd. Een groot pluspunt van het zachte water dat er nu door de leidingen in huize Wortman stroomt. “We merken het sowieso aan onze huid: die voelt veel zachter aan, ondanks dat we minder shampoo en zeep gebruiken”, stelt Thijs.

De schoonmaak in huis gaat eveneens eenvoudiger. Thijs: “De badkamer hoeven we niet meer na iedere douchebeurt te poetsen, bijvoorbeeld. Even de tegels en de douchedeur afspoelen is voldoende. Hetzelfde geldt voor de wasbak, ook daar hebben we geen last meer van kalk. De randjes zijn weg. Soms als ik ’s avonds het licht aan doe in de badkamer, denk ik: ‘Goh, wat glanst het hier!’.”

Ook elders is het huis gemakkelijker schoon te houden. Zoals in de keuken. Over de ontkalkmelding op het koffieapparaat heeft Thijs trouwens nog een opmerking: “Die melding kunnen we nu gewoon negeren, maar ik vraag me wel af hoe dat precies zit. Want zo’n machine houdt blijkbaar geen rekening met de daadwerkelijke hardheid van het water. Dat is toch merkwaardig? Immers, hier in Beilen is het leidingwater bijvoorbeeld harder dan in andere delen van Drenthe, of elders in Nederland. Eigenlijk is zo’n melding dus een surrogaatoplossing.”

AquaCell is pluspunt bij verkoop woning

Het echtpaar Wortman vindt het ontkalkte water lekkerder. “En onze dochter ook. Zij woont in Haren, maar neemt regelmatig wat van ons kraanwater in flessen mee naar huis om van te drinken.”

Thijs besluit: “Het is voor ons de investering meer dan waard, al was het alleen maar omdat het zeker ook een goed punt kan zijn bij een eventuele verkoop van onze woning. Een woning mét waterontharder verkoopt gegarandeerd beter.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi