1. Home
  2. Ervaringen
  3. Geen kalkaanslag: een oplossing voor tijdgebrek van jonge gezinnen

“Geen kalkaanslag: een oplossing voor tijdgebrek van jonge gezinnen”

U kent het wel, doordat u zelf deel uitmaakt van een jong gezin of omdat u misschien een jong gezin kent,  komt u door alle aandacht die kinderen, werk en een sociaal leven vragen niet meer aan een goede poetsbeurt van de badkamer toe. Waardoor de tegels en het sanitair onder de kalkaanslag zit, wat lastig te verwijderen is. Rogier Liem uit Hoofddorp had dat probleem tot voor kort ook. Maar nu niet meer. “We schaften een AquaCell waterontharder aan. Een ideale oplossing!”

Jolijn en Rogier Liem

Jolijn en Rogier Liem Hoofddorp (Noord-Holland)

Voordelen van de waterontharder

De AquaCell zorgt er nu voor dat er door het leidingwerk in huize Liem kalkvrij water stroomt. En dat scheelt behoorlijk. “Je voelt het aan het water zelf, maar ook in je portemonnee. Mijn vrouw heeft bijvoorbeeld veel minder shampoo nodig om haar haren te wassen en we gebruiken minder tandpasta bij het poetsen. Bovendien is het water prettig drinkbaar; afgelopen zomer gingen er heel wat kannen leidingwater doorheen bij ons. Lekker verfrissend. En ik heb zelfs het idee dat de vaat sneller droog is, al kan ik dat niet echt bewijzen.”

Badkamer schoonmaken

Maar het grootste voordeel merkt Rogier (39, getrouwd met de 34-jarige Jolijn en vader van Amy en Rico) in de badkamer. Of eigenlijk in de badkamers. “Wij wonen al jaren in Hoofddorp en zijn met z'n tweeën begonnen in een huurflatje. Later zijn we verhuisd naar een starterswoning. Maar zo langzamerhand groeide ons gezin uit deze woning. Dat stelde ons voor een keuze: verhuizen naar een groter huis óf dit huis uitbreiden. Met de huidige situatie op de woningmarkt kozen we voor het laatste; we zetten het afgelopen jaar een extra verdieping op onze woning.”

Uiteindelijk werd het een grootscheepse verbouwing, waarbij ook de badkamer een flinke opknapbeurt kreeg. “Bovendien kwam er op de extra verdieping ook een tweede badkamer.” Rogier zag de bui al hangen: dat werd nog meer poetsen. “Want hoewel mijn generatie er één is van een buy-and-throw-away, is dat bij een badkamer natuurlijk niet het geval. Die wil je zo lang mogelijk mooi houden, het is een hele investering. Zo'n badkamer heeft onderhoud nodig, maar voor grondig poetswerk is in een jong gezin veelal geen tijd.”

“Veruit het meest overtuigende systeem”

Met andere woorden: er moest een andere oplossing worden bedacht. Letterlijk en figuurlijk kwam die er ook. “Ik wist al van het bestaan van de waterontharder en stuitte op internet op veel goede berichten over AquaCell. Veruit het meest overtuigende systeem in mijn ogen. Het apparaat gebruikt geen stroom, is relatief onderhoudsvriendelijk en wordt volledig geïnstalleerd door Aquacombi (het familiebedrijf dat de AquaCell distribueert, red.) zelf. Bovendien biedt het bedrijf een goede garantie.”

Wel moet Liem een pijnpunt benoemen: de aanschafprijs van ruim 2000 euro betekent een flinke greep in de portemonnee. “En als je dan al met zo'n grote verbouwing bezig bent, komt dat niet altijd gelegen.” Maar ook daar was een uitkomst voor: “Het was mogelijk om in termijnen te betalen. Dat paste ons precies!”

En nu? Hoe bevalt het allemaal? Rogier Liem en zijn vrouw zijn uitermate tevreden. “We poetsen veel minder, maar houden de badkamer in goede conditie. Het kost minder tijd en bovendien hoeven we geen zware chemicaliën te gebruiken om dat te bereiken. De badkamer ziet er fris uit.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi