1. Home
  2. Ervaringen
  3. Na tien jaar nog dik tevreden met de AquaCell waterontharder

“Na tien jaar nog dik tevreden met de AquaCell waterontharder”

Alleen al in Amsterdam hebben ze drie keer een nieuw huis gekocht. Maar ze trokken er nooit in zonder eerst een waterontharder te laten plaatsen. De laatste tien jaar zweren Hans Pieters en Humphry Goes bij de AquaCell.” We raden hem iedereen aan.”

Hans Pieters en Humphry Goes

Hans Pieters en Humphry Goes Bennebroek (Noord-Holland)

Hans Pieters en Humphry Goes uit Amsterdam zijn in Nederland waarschijnlijk de grootste ervaringsdeskundigen op het gebied van waterontharders. “Wij hebben in veel verschillende landen gewoond en gewerkt. In sommige landen kwam er een soort kalkoplossing uit de kraan. Ook Amsterdam had heel hard water.” Al in 1965, bij de oplevering van hun eerste huis, lieten ze daarom een waterontharder inbouwen. “Bij de drie volgende huizen was dat ook steeds een van de eerste acties: een waterontharder er in. De afgelopen tien jaar is dat zeer bewust een AquaCell geweest. “Een verademing!”, zegt Hans Pieters.

Bad en regendouche blijven streeploos

“Zacht water is een zegen voor lijf en leden. Wij hebben in ons huidige appartement een regendouche en een bad. Inzepen is een stuk prettiger en je spoelt de zeep zonder resten achter te laten van je lijf en uit je haar. Ook het sanitair blijft schoon. Met enig medelijden kijken wij op de tv naar reclames voor antikalk-middelen. Ons bad en onze regendouche zijn zonder poetsen altijd schoon: vlekkeloos en zonder strepen. Onze poetsdame is ook uiterst tevreden; ze kan de grote ramen streeploos reinigen zonder allerlei middeltjes nodig te hebben.” Humphry Goes vertelt: "In ons huis is ook ruimte voor planten. Ik ben geen fanatieke verzorger, maar mooi groen om ons heen geeft een prettig gevoel. Vooral tijdens het bespuiten van de bladeren  - vanwege de lage luchtvochtigheid in de winterse dagen - was het in het tijdperk voor de Aquacell lastig.  Bijna elk blad moest eigenlijk weer afgedroogd worden vanwege de kalk-kringen. Nu is dat geen enkel probleem meer."

Geen apparaten meer ontkalken

De koffiemachine van de heren Pieters en Goes werkt volledig automatisch en moet volgens voorschrift regelmatig worden ontkalkt. Dat laten ze nu met een gerust hart achterwege. Zoals ze voor de wasmachine en de vaatwasser al jaren geen zout en glansmiddel gebruiken. “Zelfs de waterkoker en de ouwe trouwe Senseo ontkalken wij nooit. Ze hebben wel een zwart laagje, maar geen ketelsteen. Dat was vroeger wel anders.”

Vroeger was er wel meer anders. De eerste waterontharders waren van Amerikaans fabricaat. “Goedkoop, maar niet geavanceerd. Als het systeem zichzelf schoon spoelde – wat het eens in de zoveel tijd doet – werd het leidingwater om het apparaat heen geleid, rechtstreeks naar de boiler. Dan had je nog dagenlang last van niet-onthard warm water.

AquaCell in forumdiscussies

In de jaren dat het paar in Frankrijk woonde, leerden ze door forumdiscussies van Nederlanders onderling het merk AquaCell kennen als innovatief en betrouwbaar. “Toen wij in 2008 definitief terugkeerden naar Nederland en weer in Amsterdam een huis kochten, hadden wij onze les geleerd. Wij hebben toen meteen een Aquacell laten plaatsen door de loodgieter die de badkamer en dergelijke installeerde. Een verademing, dat dubbele systeem waardoor je óók tijdens het spoelen nog steeds onthard water krijgt. Het spoelzout bestond uit blokken. We hadden inmiddels echt wel moeite met het sjouwen van zakken van 10 of 25 kilo, dus de blokken van 4 kilo waren, hoewel iets duurder de kosten meer dan waard.”

Na een halve eeuw nóg enthousiast

Na vijftig jaar zijn Hans Pieters en Humphry Goes nog steeds fans van een goede waterontharder. “Wij raden iedereen de Aquacell waterontharder aan vanwege het continue systeem. Onze buren zijn een maand of wat geleden ook overgegaan en zijn nu echt blij met het wassen zonder zeepresten. Buurvrouw haar haar is een stuk zachter, zegt zij, en de gevoelige huid van meneer is duidelijk een stuk minder pijnlijk geworden.”

Inmiddels bewonen de heren een appartement in een seniorencomplex. Direct na aankoop hadden ze weer een AquaCell laten installeren. “Nu door de leverancier. Dat was niet duurder dan installatie door onze loodgieter, maar wel iets professioneler uitgevoerd.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi