1. Home
  2. Ervaringen
  3. Toen onze douchekop na korte tijd alweer verkalkt was, besloten we dat er iets moest gebeuren

“Toen onze douchekop na korte tijd alweer verkalkt was, besloten we dat er iets moest gebeuren”

Vijf jaar geleden verhuisden Peter en Ini Krans van Warnsveld naar Zutphen. Het water in beide plaatsen is erg kalkrijk, met een Duitse hardheid van 12. In hun jaren'-60-woning in Warnsveld hadden ze veel last van kalk. Toen ze na vier jaar de douchekop in hun nieuwe woning alweer moesten vervangen, was dat de verkalkte druppel die de emmer deed overlopen. Peter kwam in actie, zo kon het niet langer. Het resultaat: de aanschaf van hun AquaCell. “Geweldig!”

Peter en Ini Krans

Peter en Ini Krans Zutphen (Gelderland)

“Het was werkelijk ongelofelijk. In onze oude woning waren we gewend aan alle vervelende verschijnselen van kalk in het leidingwater”, vertelt accountmanager Peter Krans (60). Maar dat was dus een huis uit de jaren '60, met dito watervoorzieningen. Dat hij en zijn vrouw Ini – en hun parttime thuiswonende dochter (want 22 en chemie studerend in Utrecht) – ook last zouden hebben van kalk in hun nieuwbouwwoning, dat was toch andere koek. En die koek moest snel op. Met andere woorden: de aangekoekte kalk was Peter liever kwijt dan rijk.

Compact en zonder stekker

“Die verkalkte douchekop zorgde ervoor dat ik op zoek ging naar een oplossing. Van het bestaan van apparaten die kalk uit het leidingwater filteren wist ik, maar ik wilde een compacte met weinig elektronica en het liefst helemaal zonder stekker.” In zijn zoektocht kwam hij uiteindelijk uit bij de Friese firma Aquacombi, die de AquaCell in Nederland distribueert. “Ik belde naar Joure, waar het bedrijf gevestigd is en vroeg wat informatie op”. De AquaCell is niet goedkoop, ruim 2000 euro. “Vervolgens maakten we een afspraak voor een demonstratie; toen waren we toch snel overtuigd.”

Goed meedenken

Maar waar plaats je zo'n apparaat? Aanvankelijk dacht Peter in de naast het huis staande garage een goede oplossing gevonden te hebben. “Daar hebben we toch ruimte over. De AquaCell zou dan met een gat in de muur aan de waterleiding verbonden worden.” Maar de installateur van Aquacombi was niet voor één gat te vangen. “Volgens hem paste het apparaat prima in de meterkast. Hij kon er een speciaal plankje inmaken, zodat we ook eenvoudig bij de zekeringen konden, mocht dat nodig zijn. Erg goed meegedacht.”

Geen kalkaanslag meer

Na installatie van de AquaCell – nu dik 2 jaar geleden – monteerde Peter een nieuwe douchekop in de badkamer. En die ziet er nu nog net zo uit als toen hij hem in de winkel kocht. “Geweldig! Er gebeurt niets meer mee: geen kalkaanslag meer. Ook de tegels en het glaswerk in de badkamer blijven mooi schoon. We hoeven het alleen maar even af te spoelen, hoe makkelijk kan het zijn? Als we trouwens onder de douche staan, merken we ook wel degelijk verschil. Het water is heerlijk zacht, een weldaad voor de huid.”

Ook elders in huis ervaart het gezin Krans het gemak van de AquaCell. “We hebben mooie plavuizen op de vloer op de benedenverdieping. Daar komt ook geen waas meer op na een dweilbeurt. De thee smaakt weer lekker: door de kalk hadden we altijd een laagje in de theepot, veel mensen zullen dat herkennen. Ook de smaak was vergeleken bij nu echt slecht! Nu smaakt het weer voortreffelijk. En in onze koffiemachine hoeft geen antikalkmiddel meer, terwijl ook de vaatwasser geen zout meer nodig heeft. En de ramen wassen we streeploos schoon.”

Ini Krans heeft een eigen pedicurepraktijk. Ze voert haar beroep zowel ambulant als aan huis uit. “En ook daar ervaart ze de voordelen van de AquaCell. Haar instrumenten zijn bijvoorbeeld altijd mooi schoon.” De goedlachse Zutphenaar besluit schaterend: “Alleen bij de behandeling van kalknagels bij haar klanten heeft ze helaas niets aan de AquaCell.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi