1. Home
  2. Ervaringen
  3. AquaCell verbruikt geen stroom en zorgt voor permanente ontkalking

“AquaCell verbruikt geen stroom en zorgt voor permanente ontkalking”

Joris Keizer van maaltijdenservice Marleen Kookt:

Marleen Kookt

Marleen Kookt Amsterdam (Noord-Holland)

“Zacht water zonder gebruik van stroom: zo houden wij onze apparatuur langer in topconditie”

Maaltijdensservice Marleen Kookt in Amsterdam opende begin 2013 een eigen keuken, nadat daarvoor gebruik werd gemaakt van een gehuurde voorziening. Joris Keizer is mede-eigenaar en mede-oprichter van de Marleen Kookt: “We willen onze apparatuur graag lang blijven gebruiken.” Dat er een waterontharder in de keuken zou komen te staan was al duidelijk. De keuze viel op AquaCell. Joris is lovend en legt graag uit waarom.

Het water hier in Amsterdam is hard”, vertelt de ondernemer. 'Hard' houdt in dit geval in dat er veel kalk in het leidingwater van de hoofdstad zit. Dat zorgt voor veel poetswerk in bijvoorbeeld badkamers en keukens. Denk maar eens aan al die witte randen rond kranen in wastafels! Bovendien tast die nare kalk ook nog eens apparatuur – zoals vaatwassers, wasmachines en waterkokers – aan.

Als een trein

Als je keuken deel uitmaakt van je broodwinning, dan wil je natuurlijk helemaal én schoon werken én zo lang mogelijk profiteren van de investering die je doet in de keukenapparatuur. Amsterdammers (voorlopig is de service alleen nog bestemd voor hoofdstedelingen) kunnen bij Marleen Kookt dagelijks een gezonde, verse maaltijd bestellen. Dat hóeft niet dagelijks, maar kan bijvoorbeeld ook alleen als er geen tijd is om zelf te koken. Denk aan tweeverdienende ouders, met kinderen die ook nog eens 's avonds naar de sportclub moeten. In deze drukke tijden is het niet heel onlogisch dat het in 2011 gestarte concept Marleen Kookt aanslaat. Sterker nog: het loopt als een trein. “We leveren gezond eten: weinig vet en we zijn matig met zout en suiker. Bovendien werken we met goede ingrediënten. We besteden veel aandacht aan onze maaltijden. Onze klanten moeten dagelijks een gezonde, voedzame maaltijd van ons kunnen krijgen, die ze thuis kunnen opwarmen met de magnetron of oven.”

Dankzij het succesverhaal kon Marleen Kookt na ruim twee jaar al een eigen keuken betrekken. Een flinke investering, natuurlijk. En dan wil je de apparatuur in goede conditie houden. Dat gecombineerd met het feit dat het water in Amsterdam veel kalk bevat, zorgde al snel voor de zoektocht naar een goede waterontharder.

Geen stroomgebruik, permanente ontkalking

“AquaCell sprak ons vooral aan omdat het apparaat zelf geen stroom gebruikt, terwijl de ontharder permanent zijn werk doet. Ook tijdens het regenereren wordt het water zo van kalk ontdaan. Dat maakt een verschil bij de andere aanbieders waar wij een offerte lieten opmaken. Een belangrijk verschil! We zien het aan de vaatwasser, waar bijvoorbeeld de glazen zonder nare kalkresten uitkomen. En het apparaat zelf heeft ook veel minder zeep nodig. We konden de dosering behoorlijk terugschroeven. Eigenlijk is de afwasmachine nog in nieuwstaat! Dat geldt ook voor de professionele ovens die hier staan. Voor die steamers is het van het grootste belang dat ze het altijd doen. Dankzij de AquaCell blijven ze in topconditie.”

Ook aan de waterkoker ziet Joris dat de AquaCell zijn werk doet. “Er zit geen kalk in. We willen alles wat we gebruiken in goede staat houden. Dat geldt voor de bakfietsen waarmee we bezorgen, maar ook voor de keukenapparatuur. Vandaar dat de keuze voor een goede waterontharder snel gemaakt was. Geen stroomgebruik, permanente ontkalking, perfect!"

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi