1. Home
  2. Ervaringen
  3. In Oss zit ontzettend veel kalk in het leidingwater. Maar niet bij ons!

“In Oss zit ontzettend veel kalk in het leidingwater. Maar niet bij ons!”

John Brunenberg koos voor de definitieve oplossing met de AquaCell-waterontharder.

John Brunenberg

John Brunenberg Oss (Noord-Brabant)

Hoewel waterbedrijf Brabant Water er alles aan zegt te doen om het kalkaandeel in het Brabantse leidingwater naar beneden te brengen, koos de familie Brunenberg er in 2011 bewust voor om een waterontharder van de firma Aquacombi uit het Friese Joure in huis te installeren. Een flinke investering, maar ze hebben er nog geen dag spijt van gehad. “We hebben nu heerlijk zacht water.”

U kent het vast ook: kalkaanslag op de muren, kranen en douchekoppen met witte aanslag. Bij de familie Brunenberg was het niet anders. John, Wendy en hun zoon Jordy ergerden zich steeds meer. Tot in 2011 de druppel de emmer deed overlopen: er moest een oplossing komen voor dit probleem.

Naast de al genoemde problemen die bij veel huishoudens voor ergernis zorgen, herinnert John (57 en freelance docent) zich een opvallend voorval toen de AquaCell (zoals het apparaat dat familiebedrijf Aquacombi in Nederland distribueert heet) net in hun huis was geïnstalleerd. “Wij hebben een ketel met een tapwaterboiler. Dat ding moest ik normaliter ieder jaar een keer ontkalken, want anders ging hij dichtzitten. De kalk zorgde er dan voor dat we geen warm water meer hadden; we konden dan niet meer fatsoenlijk douchen. Ik moest dan altijd een liter of 2 van een chemisch goedje door de tapwaterboiler spoelen en dan was het weer voor een tijdje goed.” Dat karwei dat hij anders ieder jaar moest herhalen, is sinds de komst van de waterontharder niet meer nodig geweest. “We kunnen gewoon blijven douchen, hebben constant lekker warm water. Dat scheelt veel werk en geld (want we hoeven er immers geen schoonmaakproduct meer voor te kopen) en het spaart het milieu ook nog eens, want er komen geen chemicaliën meer aan te pas. Dat is erg fijn!”

Hard water

De waterhardheid in Oss en omgeving is rond de 15 Duitse hardheid, heeft John geconstateerd. Dat is erg hard water. Met andere woorden: er zit erg veel kalk in het Osse leidingwater. Door meteen bij binnenkomst van het water in huize Brunenberg de AquaCell te installeren, is dat probleem voltooid verleden tijd. “Rond 2011 was de maat voor ons echt vol. Toen ben ik gaan zoeken naar een goede oplossing. Magneten en elektronische apparaten, daar geloofde ik niet in. Maar het verhaal dat Aquacombi vertelde sprak me aan. De werkwijze is simpel en het leek een betrouwbaar apparaat. Nu, na ruim 4 jaar, kan ik alleen maar zeggen dat dat inderdaad ook zo is gebleken. Het enige wat we hoeven te doen, is af en toe de AquaCell van zout te voorzien. Verder is geen onderhoud nodig.”

Het grote voordeel van de AquaCell in vergelijking met andere ontharders is, dat het apparaat zonder stroom werkt. Daarom kan het in wezen overal geplaatst worden. “Bij ons staat hij bijvoorbeeld in de trapkast. Het is geen grote machine, dus hij staat ons niet in de weg.”

Wendy, 55 en de vrouw van John, staat sinds de komst van de AquaCell graag onder de douche. “En ook mijn zoon Jordy, die nog thuis woont, en zijn vriendin douchen hier regelmatig met plezier. Zelf merk ik het niet zo, maar zij zeggen alledrie dat het water lekker zacht is. We krijgen daarover ook regelmatig complimenten van visite, die hier wel eens de handen afspoelen onder de kraan.” Het verschil tussen 15 dH en 0 (!) is dus wezenlijk aanwezig. “En verder merken we het bijvoorbeeld ook bij het wassen en bij de vaatwasser. We gebruiken voor de vaat alleen nog maar poeder. Glansspoel en andere toevoegingen kunnen we gerust achterwege laten, de vaat wordt mooi schoon. Onze kleren wassen we met maar een beetje poeder en ook onze koffiezetter hoeven we niet meer te ontkalken. Het scheelt een hoop werk, en ook een hoop geld. Nee, wij zijn zeer tevreden! In Oss blijft het water hard – ondanks de inspanningen die Brabant Water aankondigt –, maar bij ons in de leidingen niet meer. Mooi!”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi