1. Home
  2. Ervaringen
  3. Lekker water, zonder kalk, smaakt zo lekker door de AquaCell

“Lekker water, zonder kalk, smaakt zo lekker door de AquaCell”

“Positief. Nog altijd!” Wim den Uijl en zijn vrouw Maria uit Tilburg kochten in 2009 een AquaCell waterontharder. De vroeg-zestigers zijn er nog steeds dik tevreden over. “Hij doet wat hij moet doen: kalk weghalen. Ik merk het vooral als ik ergens anders in bad ga of douche; op vakantie, bijvoorbeeld.”

Wim den Uijl

Wim den Uijl Tilburg (Noord-Brabant)

Lekker water, zonder kalk

“Ons water ging steeds minder smaken, omdat het kraanwater hier in de buurt steeds harder werd in de loop der jaren. En ook in de badkamer en de andere natte ruimtes in huis merkten we dat we steeds meer moesten poetsen.” Met andere woorden: Den Uijl (61) vond het tijd om in actie te komen. “Zeker ook omdat wij in 2009 vloerverwarming kregen en een deel van de leidingen moest worden vernieuwd. Een goed moment om die installaties uit voorzorg te gaan beschermen.”

Demonstratie

Dus kroop hij achter zijn computer en typte in een zoekmachine 'water zonder kalk' in. “En toen kwam ik haast automatisch uit op de website van AquaCell. En dat sprak mij meteen aan.” Maar omdat Den Uijl niet over één nacht ijs gaat (of het nu van kalkhoudend of kalkloos water is gemaakt) wilde hij eerst zien hoe het allemaal werkte. “We kregen een medewerker van het bedrijf op bezoek, die ons alles haarfijn uitlegde. Hij gaf een demonstratie van het systeem en rekende ons bijvoorbeeld voor hoeveel we zouden besparen, omdat we minder wasmiddel en zeep zouden hoeven gebruiken na aanschaf van een AquaCell.”

Service

Alle voordelen spraken Maria en Wim den Uijl aan. “We hebben vrij snel na die demonstratie besloten om tot aanschaf over te gaan. En tot op de dag van vandaag hebben we daar geen spijt van.” Den Uijl roemt ook de service van Aquacombi, het bedrijf dat AquaCell in Nederland distribueert. “We hebben één keer een reparateur nodig gehad. De waterontharder stopte namelijk niet met spoelen. De monteur heeft het binnenwerk vernieuwd en sindsdien draait het apparaat weer en doet het wat het moet doen: de kalk weghalen.”

Bijkomend voordeel voor de heer des huizes: “Ik drink graag water en ook als ik op reis ga, neem ik graag een flesje mee. Het liefst vul ik dat met ons eigen kraanwater zonder kalk, omdat dat zo lekker smaakt. De flesjes die je in de supermarkt koopt, vind ik bijvoorbeeld niet lekker.”

Een kritiekpuntje heeft Den Uijl ook. “Eerder nam een monteur altijd zoutblokken mee en leverde die bij ons thuis af. Tegenwoordig moet je voor het vervoer betalen. Dat vind ik jammer, maar het zal er ongetwijfeld mee te maken hebben dat er steeds meer mensen een AquaCell hebben aangeschaft.”

Vervolgens geeft hij nog een tip: “Vooral voor bewoners van huurwoningen zou het fijn zijn als er bij verhuizing een soort van verhuisservice zou bestaan, die de installatie in de oude woning kan weghalen en in het nieuwe huis kan aansluiten.” Eén ding is in ieder geval zeker: Den Uijl laat zijn AquaCell niet weghalen.

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi