1. Home
  2. Ervaringen
  3. Douchewand schoonmaken nu veel gemakkelijker, uitdrogen niet nodig en geen kalk

“Douchewand schoonmaken nu veel gemakkelijker, uitdrogen niet nodig en geen kalk”

Richard van Oudenallen uit Utrecht was helemaal klaar met hard water en het schoonmaken van de douchewand:

Richard van Oudenallen

Richard van Oudenallen Utrecht (Utrecht)

“Wéér die witgele aanslag op de douchewand? Niet meer dankzij onze AquaCell waterontharder”

Zucht… Elke keer maar weer met het trekkertje de douchewand droogmaken om witte druppelstrepen te voorkomen. En overal kalkaanslag wegschuren en de douchewand ontkalken. Het is voorbij! Sinds Richard van Oudenallen een AquaCell wateronderharder heeft, houdt hij een hoop tijd over. En zijn vriendin is van haar eczeem af. “Het is de investering meer dan waard.”

Douchewand schoonmaken

Richard van Oudenallen (46) en zijn vriendin Babette waren het zat. De dagelijkse gang naar de badkamer was nauwelijks meer plezierig te noemen. Want ze wisten dat er na een verfrissende douchebeurt nog een karwei lag te wachten. Hadden ze even gedoucht? Moesten ze meteen met een wisser in de weer om de douchewand droog en schoon te maken, want anders bleven er geheid witte druppels op de ruit achter. En altijd zat er aanslag op het aanrecht en kalk in het koffieapparaat.

Het riep steeds meer irritatie op, want het kostte Richard en Babette elke keer veel tijd en energie om de boel na het badderen weer in orde te krijgen. Ze konden hun tijd wel beter gebruiken dan de douchecabine ontkalken. In de winter van 2011 koppelde Richard de ergernis thuis aan de kennis die hij in zijn werk had opgedaan. Want als commercieel directeur van een bedrijf in onderdelen voor de installatie- en koeltechniek wist hij van het bestaan van waterontharders. Zo’n apparaat in huis zou de oplossing betekenen voor onnodig schoonmaken en poetsen.

"Ondanks hogere prijs méér dan overtuigd"

“Op beurzen waar ik voor mijn werk kom, had ik vaker waterontharders gezien en een collega heeft er thuis een,” vertelt Richard. “Ik kende zo’n beetje de prijzen. Zoekend op internet kwam ik de AquaCell tegen. Conventionele apparaten zijn goedkoper, viel mij op, en ik wilde graag dat prijsverschil verklaard zien. Vooral om te weten of het die toch wel lijvige investering waard was. Ik was meteen om. En na ruim een jaar ben ik méér dan overtuigd.”

De AquaCell bindt calcium en magnesium uit het water aan twee cellen met hars. Het apparaat maakt zichzelf van binnen automatisch schoon met keukenzout. Daarmee geeft het de gefilterde mineralen af, dat naar de riolering wordt afgevoerd. Als de ene cel gereinigd wordt, blijft de andere in gebruik, zodat er altijd zacht water beschikbaar is. De ontharder is compact en werkt zonder stroom.

Niet alleen de kalksporen op de douchewand en het schoonmaken daarvan zijn met de komst van de AquaCell uit Richards leven verdwenen. “Ook dat spul om het koffieapparaat mee te ontkalken. Best duur, niet meer nodig. En de ijzersmaak die het water had is weg. Pas op een beurs in Frankfurt nam ik een slok water. Smerig, zeg! Niet te drinken gewoon. Aan het ontharde water had ik even moeten wennen, maar nu vind ik het veel lekkerder. En Babette had regelmatig eczeem dat zomaar opdook. Sinds we de AquaCell hebben, heeft ze er nooit meer last van gehad, zonder smeerseltjes.”

Richard is pienter en denkt niet alleen aan vandaag, maar ook aan morgen. Onthard water levert ook op de lange duur veel op. De vaatwasser en de wasmachine gaan bijvoorbeeld veel langer mee. “Ik snap best dat mensen tegen de investering aanhikken. Maar ik zie het zo: als je multivitaminen neemt, merk je niet meteen het effect. En als je goede olie in je auto gooit in plaats van goedkoop spul uit de bouwmarkt, duurt het even voordat je die kwaliteit herkent. Dat geldt ook voor de AquaCell. Op termijn is hij zijn geld meer dan waard door allerlei besparingen, en niet in de laatste plaats ook het comfort. Het schoonmaken van de douchewand en het sanitair kost nu veel minder moeite.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi