1. Home
  2. Gevolgen hard water
  3. Heeft een droge hoofdhuid iets te maken met de waterhardheid?

Heeft een droge hoofdhuid iets te maken met de waterhardheid?

Droge hoofdhuid

Net zoals de huid over het gehele lichaam kan ook de hoofdhuid door hard water (verder) uitdrogen. Een droge hoofdhuid veroorzaakt jeuk en schilfers. Net zoals op andere plekken op het lichaam zorgt een neerslag van kalkdeeltjes en zeep/shampoo op de huid ook hier voor uitdroging, schilfers en vaak ook jeuk. Met name mensen met een zekere aanleg voor een droge of gevoelige huid (bijvoorbeeld mensen met contitutioneel eczeem) zullen meer last hebben naarmate ze hun hoofdhuid wassen met warmer water. Om de huid af te koelen gaan de poriën namelijk open staan, de kalk-/zeepneerslag kan dan de huid binnendringen en vervolgens de huid uitdrogen en irriteren.

Zeep en shampoo lossen in zacht water veel beter op en er zal in veel mindere mate een neerslagreactie plaatsvinden, waardoor de hoofdhuid ook veel minder wordt geïrriteerd. 

Een droge hoofdhuid kan dus wel degelijk iets te maken hebben met de hardheid van het water. Probeer eens ergens te douchen waar ze zacht water hebben om het verschil te proberen. 

AquaCell is een product van Aquacombi