1. Home
  2. Ontkalken
  3. Het ontkalken van uw wasmachine

Het ontkalken van uw wasmachine

Hoe kun je een wasmachine ontkalken?

Last van kalkaanslag in de wasmachine? Het ontkalken van uw wasmachine kan op verschillende manieren. We zetten ze graag voor u op een rij.  

Ten eerste zijn er de bekende (meer of minder agressieve) ontkalkingsmiddelen. Sommige wasmachinefabrikanten hebben ook eigen waterverzachters in hun assortiment.  

Een goedkoper en milieuvriendelijker alternatief is het periodiek (eens in de paar weken) ontkalken van de wasmachine met azijn. U draait dan een lege wasmachine met een flinke scheut azijn, op de hoogste temperatuur. 

Geen schoonmaakazijn in de wasmachine 

LET OP: gebruik natuurazijn om uw wasmachine kalkvrij te maken, geen schoonmaakazijn. Schoonmaakazijn kan de rubbers in uw wasmachine namelijk aantasten. 

Valt uw wasmachine nog binnen de garantie? Dan is het raadzaam bij uw leverancier te informeren naar eventuele consequenties van het gebruik van azijn voor het ontkalken van de machine. 

Met een AquaCell blijft uw wasmachine voorgoed kalkvrij! 

Uw wasmachine kalkvrij maken én houden? Kies dan voor investeren in een AquaCell. U hoeft dan nooit meer zelf te ontkalken, ook bestaande kalkaanslag verdwijnt. Door het zachte water uit de AquaCell waterontharder werkt uw wasmachine niet alleen beter, hij gaat ook langer mee. 

AquaCell is een product van Aquacombi