1. Home
  2. Ontkalken
  3. Uw waterkoker ontkalken: wat is de beste manier?

Uw waterkoker ontkalken: wat is de beste manier?

Hoe kan ik een waterkoker ontkalken of schoonmaken?

Uw waterkoker ontkalken? Met een AquaCell bent u er voorgoed van verlost! Heeft u (nog?) geen AquaCell, dan hebben we een goede tip!  

Het is belangrijk om uw waterkoker regelmatig schoon te maken en te ontkalken. Zo verlengt u de levensduur van het apparaat. Daarnaast zorgt u er met een waterkoker zonder kalkaanslag voor dat u altijd de beschikking heeft over heerlijk fris en schoon kokend water. Gelukkig is het kalkvrij maken van uw waterkoker niet een heel tijdrovende klus. 

Zo ontkalkt u uw waterkoker eenvoudig en goedkoop 

Met een koffie- of espressoapparaat kan het niet, maar een waterkoker schoonmaken/ontkalken kan vaak gewoon met schoonmaakazijn, natuurazijn of citroensap. Dat is veel goedkoper én milieuvriendelijker dan het verwijderen van kalkaanslag met dure ontkalkingsmiddelen. Een nadeel is wel dat schoonmaak- of natuurazijn en citroen hun werk wat minder snel doen. 

Kiest u gemakshalve voor een ontkalkingsmiddel, volg dan de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Gaat u voor een goedkoper alternatief, dan geven we u de tip de kalkaanslag te verwijderen met citroensap. 

Met een AquaCell blijft uw waterkoker voorgoed kalkvrij! 

De allerbeste oplossing voor uw het kalkvrij houden van uw huishoudelijke apparatuur is natuurlijk de AquaCell. Zelf ontkalken is daarmee verleden tijd. Door ‘de kracht van zacht’ blijven uw waterkoker, wasmachine en espressoapparaat kalkvrij. Daardoor werken ze beter én gaan ze langer mee.  

AquaCell is een product van Aquacombi