1. Home
  2. Ontkalken
  3. Hoe moet ik een Senseo ontkalken?

Hoe moet ik een Senseo ontkalken?

Hoe moet ik een Senseo ontkalken?

In tegenstelling tot kranen en andere oppervlakten, wordt afgeraden om uw SENSEO-apparaat te ontkalken met schoonmaakazijn. Fabrikant Philips waarschuwt op haar website dat zuren zoals azijn en citroenzuur het SENSEO-apparaat kunnen beschadigen. Er zijn talloze andere ontkalkingsmiddelen verkrijgbaar om apparatuur zoals uw SENSEO te ontkalken, als zijn deze middelen vaak vele malen duurden dan simpel schoonmaakazijn.

SENSEO ontkalker

Philips heeft zelf een speciale SENSEO-ontkalker in het assortiment. Sommige fabrikanten van koffiemachines adviseren alleen hun eigen product te gebruiken, volgens de consumentenbond vervalt bij sommige producenten zelfs de garantie als een ander middel wordt gebruikt om kalkaanslag te verwijderen. Informeer dus voordat u gaat ontkalken bij de fabrikant van uw koffiezetter hoe de garantie geregeld is!

Hardheid van leidingwater terugbrengen naar 0

Het meest effectief en meest duurzaam voor uw SENSEO en al uw overige warmwaterapparatuur is het volledig ontharden van uw water vanaf de watermeter. Zo blijft niet alleen de SENSEO vrij van kalkaanslag, uw gehele huis zal kalkvrij blijven. Overigens zijn er ook kleine waterontharders die u kunt aansluiten voor uw koffiezetter, maar in de regel worden die alleen gebruikt voor veel duurdere koffiezetapparaten. Met een grotere waterontharder zoals de AquaCell slaat u alle vliegen in 1 klap en bent u verlost van kalkaanslag.

Op de website van Philips staat per type SENSEO-apparaat uitgelegd hoe er ontkalkt moet worden, tevens zijn er duidelijke instructievideo’s te vinden.

Kijk hier alvast een video over hoe u een Senseo Up kunt ontkalken:

AquaCell is een product van Aquacombi