AquaCell waterontharder filtert kalk uit water

Hoe kan ik mijn waterleiding ontkalken?

Na jaren van kalkafzetting in de waterleidingen in huis, kan de doorstroom worden belemmerd. Dat kan leiden tot drukverlies, maar ook tot corrosie van de koperen leidingen. Dat laatste was een opmerkelijke conclusie van TNO, dat onderzoek heeft gedaan naar de corrosiviteit van hard versus zacht water. Maar dat terzijde. De vraag hier is: hoe zorg ik er nu voor dat alle waterleidingen in huis worden ontdaan van kalkaanslag?

Kalkfilter

Het ontkalken van een waterkoker of koffiezetapparaat is nog relatief simpel, het ontkalken van alle waterleidingen in huis lijkt echter ondoenlijk. De oplossing is echter vrij simpel: sluit een kalkfilter (ook wel een waterontharder of ontkalker genoemd) aan op uw waterleiding, liefst meteen na de watermeter. Alle leidingen in huis zullen hierdoor op termijn vrij worden van kalk. Zacht water geproduceerd door een kalkfilter op basis van ionenwisseling heeft namelijk de eigenschap de bestaande kalkaanslag langzaam maar zeker op te lossen.

Met name het waterleidingsysteem van oude woningen kan danig verkalkt zijn door jarenlange kalkafzet. Na het aansluiten van een kalkfilter zal de kalkaanslag langzaam oplossen, soms is het zelfs nodig om de zeefjes van kranen eens in de zoveel tijd te verwijderen omdat de losgekomen schilfers of brokjes kalk de doorstroom kunnen belemmeren.

Wij scoren een 4.9 uit 5 op een
totaal van 584 reviews.
En daar zijn we trots op! Via Google Reviews