i

Wat is de prijs van het AquaCell onthardings blokzout?

Prijs van blokzout

Het blokzout wordt gebruikt om de cilinders van de AquaCell die de kalk uit het water weer schoon te spoelen zoals u kunt lezen in een eerder hoofdstuk over de de werking van een ionenwisselaar. Calcium en magnesium worden namelijk gewisseld tegen het natrium uit de zoutblokken. Deze onthardings zoutblokken van de AquaCell zijn vacuüm geperst waardoor ze geen toevoegingen hoeven te bevatten. Ze gaan niet meer klonteren door de persing.

Prijs blokzout

De prijs van het blokzout is 8,12 euro per verpakking van 8 kilogram, 2 blokken van elk 4 kilogram. De vullingen zijn verpakt in handige draagtasjes zodat ze makkelijk te hanteren zijn. Hoe anders is dit dan vroeger toen het normaal was om waterontharders te vullen met zakken tabletzout van 25 kilogram. Dat was een hele klus tijdens het bijvullen. Dit tabletzout was dan weliswaar goedkoper per kilogram maar per saldo komt het qua kosten op hetzelfde neer. Een AquaCell gebruikt namelijk minder zout dan conventionele systemen voor het ontharden van een zelfde volume aan water.

Een gezin van 4 personen heeft bij een gemiddelde waterhardheid en een gemiddeld waterverbruik voor 1,5 maand voldoende aan een enkele vulling.

Per persoon rekenen we dan ook op een verbruik van 2 vullingen op jaarbasis. Dit brengt de gemiddelde kosten voor de aanschaf van onthardings zoutblokken voor uw AquaCell op ongeveer 16 Euro per persoon, inclusief btw, per jaar.

NB! U kunt ook een voorraadje van de zoutblokken aanleggen door de aanschaf van een zeer voordelige minipallet in de webshop van Aquacombi.

De combinatie postcode / huisnummer is niet gevonden.

{{{ testimonial.title | limit 60 }}}

{{{ testimonial.name }}}
{{{ testimonial.region_text }}}

LEES MEER
De combinatie postcode / huisnummer is niet gevonden.

{{{ video.title | limit 60 }}}

{{{ video.name }}}
{{{ video.region_text }}}

LEES MEER
De combinatie postcode / huisnummer is niet gevonden.

{{{ review.name }}}

{{{ review.content.place }}}

{{{ review.content.score }}}

{{{ review.content.positive }}}

{{{ review.content.negative }}}

Aanbeveling: {{ review.content.recommend }}

{{{ installation.title }}}

{{{ installation.zipcode ? installation.zipcode.zipcode : installation.name }}}

De combinatie postcode / huisnummer is niet gevonden.

De minimale waterhardheid van het kraanwater in {{ testimonials.region.name }} ({{ testimonials.region.name_alt }}) ligt in de buurt van de {{ testimonials.region.hardness }} dH dit geldt als {{ testimonials.region.hardness | hardnessAdjective }} water.

Zoek gericht op uw eigen postcode

Uw locatie: {{ testimonials.region.name }}