1. Home
  2. Service en garantie
  3. Wat is de levensduur van de hars in de AquaCell?

Wat is de levensduur van de hars in de AquaCell?

Levensduur hars

Wij garanderen bij aanschaf van de AquaCell dat de hars minimaal 30 jaar zorgt voor 100% kalkvrij water.

Voor de werking van een ionenwisselaar zoals de AquaCell is een synthetische hars nodig die de calcium en magnesium uit het water vasthoudt in de harscellen, om vervolgens weer schoongespoeld te worden met een zoute oplossing. Omdat dit proces eindeloos vaak herhaald wordt is de kwaliteit belangrijk, zo niet een van de meest belangrijke onderdelen.

De hars van de AquaCell is uniek in al zijn eigenschappen maar onderscheidt zich vooral door duurzaamheid en efficiëntie. U krijgt bij aanschaf een garantie van dertig (!) jaar op de werking van deze hars.

Unieke samenstelling

De hars in de AquaCell is ongekend fijn, 350 micron in doorsnee en daarmee tot wel drie keer fijner dan andere en meer gangbare harssoorten. Alle harsbolletjes zijn daarbij gelijk van grootte (homogeen) waardoor de meest efficiënte rangschikking van deze bolletjes mogelijk is. Lees hier meer over de samenstelling van de hars.

De doorstroom door deze hars is daarbij veel groter dan bij harsen die minder fijn en homogeen zijn, waardoor de efficiëntie in ontharding en regeneratie veel groter is dan bij conventionele systemen. Elke plek in de harscel wordt immers gebruikt, er zijn geen lege plekken waardoor er ook geen hardheidslekken optreden (waardoor er toch calcium en magnesiumdeeltjes doorsijpelen). Zacht water uit een AquaCell is dus letterlijk zachter dan zacht water uit conventionele systemen.

Het belangrijkste aspect blijft de levensduur van de hars. Bovenstaande eigenschappen zijn natuurlijk een voordeel maar zijn alleen iets waard als ze over lange(re) tijd behouden blijven.  Pas dan gaat het renderen. En ook hier blinkt de AquaCell hars in uit. De genoemde eigenschappen in ontharding en regeneratie blijven namelijk eenvoudig dertig jaar behouden. En daarom durven wij dat ook schriftelijk te garanderen.

Onze hars is veel duurder dan gewone harssoorten maar zoals u kunt lezen zorgen de voordelen dat dit zichzelf terugverdient. Dit soort aspecten zijn op het eerste oog vaak niet zichtbaar maar zouden in een goede prijsvergelijking wel degelijk meegewogen moeten worden.

AquaCell is een product van Aquacombi