1. Home
  2. Service en garantie
  3. Welk onthardingszout gebruiken in de AquaCell waterontharder?

Welk onthardingszout gebruiken in de AquaCell waterontharder?

Elk type blokzout of onthardingszout gebruiken

Wat is het juiste onthardingszout voor de AquaCell? Heeft het gebruik van ander zout invloed op de levensduur van de waterontharder? Ontdek het hier.

Het juiste type onthardingszout

Regeneratiezout of onthardingszout is nodig voor het schoonspoelen (regenereren) van de hars in de waterontharder. Na het schoonspoelen kan de hars opnieuw zijn werk doen en de kalkdeeltjes opvangen uit het harde water dat de waterontharder binnenstroomt. Dit basisprincipe geldt voor iedere waterontharder op basis van ionenwisseling.

Het onthardingszout voor de AquaCell waterontharder– geperst in kleine, lichte blokken – is speciaal ontwikkeld voor de combinatie met de homogene en ultrakleine harsbolletjes in de twee cellen.

Het gebruik van ander zout in uw AquaCell dan het speciale AquaCell-blokzout raden wij ten zeerste af. De levensduur van uw AquaCell kan erdoor worden verkort, en bij gebruik van ander zout maakt u geen volledige aanspraak op onze garantie.

Bij gebruik van het AquaCell-onthardingsblokzout kunnen – anders dan bij gebruik van tabletten – geen verstoppingen ontstaan.

Met het speciaal ontwikkelde onthardingszout werkt de AquaCell optimaal. Gebruikt u dit speciale zout, dan bieden wij volledige service en garantie

Onthardingszout kopen

Het onthardingszout voor de AquaCell bestelt u eenvoudig in onze webshop. Heeft u het zout op werkdagen vóór 12.00 uur besteld en betaald? Dan heeft u uw bestelling de volgende werkdag in huis. 

AquaCell is een product van Aquacombi