1. Home
  2. Service en garantie
  3. Kan ik zelf iets doen aan het onderhoud van mijn AquaCell waterontharder?

Kan ik zelf iets doen aan het onderhoud van mijn AquaCell waterontharder?

Kan ik zelf iets doen aan onderhoud?

U kunt de AquaCell waterontharder zelf onderhouden door deze vooral goed schoon te houden en het zout bij te vullen. Wanneer bijvoorbeeld het zoutdeksel door de jaren heen veelvuldig is afgenomen en weer teruggeplaatst dan kunnen vingertasten en microvuil ophopen. Eigenlijk net als bij andere apparatuur in huis dus.

Wanneer u dit goed schoon houdt dan blijft alles er mooi uitzien, het is dus vooral een esthetisch aspect. In functionele zin hoeft u vrij weinig te doen om ervoor te zorgen dat uw AquaCell optimaal blijft functioneren. Zorg ervoor dat de zoutblokken er goed inzitten (met de uitsparingen naar de voorkant) en dat deze niet klem komen te zitten. Verder functioneert de AquaCell optimaal wanneer de omgevingstemperatuur niet te hoog danwel te laag is.

Haal tot slot af en toe een doekje over het exterieur ofwel de bekasting van uw AquaCell zodat alles er goed uit blijft zien. Dat is het eigenlijk wel zo’n beetje. Door de mechanische werking van deze waterontharder kan er eigenlijk weinig kapot gaan. Na vijf jaar kunt u de volledige garantie verlengen voor 349 euro voor nog eenzelfde periode van vijf jaar garantie op voorrijkosten, onderdelen en werkloon. Dan kijken we alles na, vervangen eventueel onderdelen waarbij er speciale aandacht is voor de rubberen componenten die na dagelijks contact met water broos kunnen worden. Deze worden preventief vervangen. De garantie verlengen is echter niet verplicht.

Conclusie: er is eigenlijk weinig meer te doen aan het onderhoud dan het schoon houden van uw AquaCell. Als er echt iets aan de hand is dan belt u ons.

AquaCell is een product van Aquacombi