1. Home
  2. Voordelen waterontharder
  3. Helpt een waterontharder bij huidproblemen?

Helpt een waterontharder bij huidproblemen?

Huidproblemen eczeem psoriasis verminderen

Ja, een waterontharder kan verzachtend werken en verlichting geven bij huidproblemen zoals eczeem, psoriasis, jeuk, irritatie van de huid, etc. Onze klanten ervaren dat zo blijkt uit ons klantonderzoek van 2020 [1], maar ook de wetenschap vindt steeds meer de verbanden tussen waterhardheid en huidproblemen en -ziekten. 

Lees voor een uitgebreid antwoord op bovenstaande vraag (inclusief wetenschappelijke onderbouwing) ook de pagina ‘Helpt een waterontharder tegen eczeem, psoriasis en een gevoelige huid?’

De invloed van water op huidproblematiek

Onze huid is ons grootste orgaan, en huidproblemen kunnen veel narigheid veroorzaken. Voor mensen die kampen met eczeem, psoriasis of andere huidaandoeningen, is het erg belangrijk de huid soepel en gehydrateerd te houden. Hard water draagt daar niet aan bij: het hoge niveau aan zouten zoal calcium en magnesium irriteert de huid. Bovendien is bij hard water meer zeep nodig tijdens het douchen/baden en voor het wassen van kleding; dit kan de huid nog verder uitdrogen en irriteren. 

Zacht water uit de waterontharder kan daarom helpen bij huidproblemen: als de kalkdeeltjes door de waterontharder uit het water zijn verwijderd, kunnen ze de huid niet verder irriteren of uitdrogen. Veel mensen die last hebben van eczeem, psoriasis of soortgelijke huidproblematiek, hebben dan ook veel baat bij de installatie van een AquaCell waterontharder.

AquaCell is een product van Aquacombi