1. Home
  2. Voordelen waterontharder
  3. Zorgt het ontkalken van leidingen voor een betere doorstroom?

Zorgt het ontkalken van leidingen voor een betere doorstroom?

Ontkalken van leidingen zorgen voor doorstroom

Ja, ontkalken van leidingen zorgt voor een betere doorstroom. Vroeg of laat slibben leidingen dicht wanneer er continu hard water doorheen stroomt. Net als in een rivier wordt het sediment afgezet en op dit afgezette materiaal zet zich vervolgens weer makkelijk(er) nieuw sediment af. En, net als bij die rivieren gebeurt dit ook bij leidingen sneller in bochten of bij koppelingen, waardoor deze uiteindelijk beschadigen en kunnen gaan lekken. Eenzelfde principe omschreven we al eerder in het artikel over de levensduur van uw apparatuur bij zacht water.

Het ontharden van water zorgt er voor dat er geen nieuwe kalk kan worden afgezet, maar zorgt er ook voor dat bestaande afzettingen weer oplossen waardoor uw leidingen worden schoongespoeld. Dit is niet iets dat een aantal dagen gebeurd is maar dit is een proces van enkele maanden.

Het is dus ook verstandig om na plaatsing van uw AquaCell met enige regelmaat even de zeefjes van de kranen te draaien en ze schoon te maken. Herhaal dit proces een tijdje totdat ze schoon blijven.

Conclusie: door de kalkoplossende werking van zacht water voorkomt u dus niet alleen dat leidingen en apparaten gaan verkalken en daarmee dichtslibben op den duur. Nee, u verhelpt ook eventueel al bestaande problemen die misschien nog niet merkbaar en zichtbaar waren.

AquaCell is een product van Aquacombi