1. Home
  2. Voordelen waterontharder
  3. Kan onze vaatwasser wel overweg met zacht water?

Kan onze vaatwasser wel overweg met zacht water?

Vaatwasser overweg met zacht water

Jazeker, uw vaatwasser kan zelfs prima overweg met zacht water. Sterker nog: uit onderzoek blijkt dat zacht water zelfs beter is voor warmwaterapparatuur. Het warmte-element blijft kalkvrij waardoor de levensduur van uw vaatwasser aanzienlijk verlengd wordt.

De waterhardheid van uw vaatwasser moet wel worden ingesteld op 0 dH, als dat mogelijk is tenminste. Daarmee voorkomt u dat er een alarm afgaat na een aantal wasbeurten. Sommige vaatwassers meten de waterhardheid namelijk niet zelf maar berekenen op basis van het verbruik wanneer ontkalking nodig is.

U hoeft daarbij helemaal geen onthardingszout meer te gebruiken in de vaatwasser. Dit is immers bedoeld om de interne ontharder van uw vaatwasser te regenereren en het water is na plaatsing van de AquaCell waterontharder volledig kalkvrij.

Tot slot zult u veel minder vaatwasmiddel nodig hebben. In plaats van vaatwastabletten te gebruiken, adviseren wij dan ook vaatwaspoeder omdat dit veel beter te doseren is dan de blokjes die u anders doormidden zult moeten breken.Een theelepeltje is voldoende bij zacht water van 0 dH. Gebruik van teveel vaatwaspoeder zorgt namelijk weer voor zeepvlekken.

AquaCell is een product van Aquacombi