1. Home
  2. Waterontharder installatie
  3. Is er een afvoer nodig voor de AquaCell en kan deze verstopt raken door de kalk?

Is er een afvoer nodig voor de AquaCell en kan deze verstopt raken door de kalk?

Afvoer nodig en kan deze verstopt raken

Jazeker, voor de installatie van de AquaCell waterontharder heeft u een afvoer nodig voor het lozen van het kalkhoudende water wanneer een van beide cellen wordt schoongespoeld met een zoute oplossing. En nee, uw afvoer raakt niet verstopt door de kalk die hierdoor afgevoerd wordt. Deze kalk is namelijk opgelost in de zoute (en waterige) oplossing van 23 liter spoelwater en deze oplossing wordt na de spoeling direct afgevoerd naar het riool.

De aansluiting op de afvoer kan in de kruipruimte worden gemaakt wanneer de AquaCell in de meterkast wordt geïnstalleerd. Wanneer er in een kelder wordt geplaatst kan er naar een hoger gelegen afvoer worden gezocht. De werking van deze waterontharder is zo dat er druk opgebouwd kan worden voor de spoelingen ondanks de afwezigheid van elektronika. 

Soms blijken installaties wat uitdagender te zijn wanneer er geen voor de hand liggende afvoer beschikbaar is. Dan kan er in een meterput gebruik worden gemaakt van een bezinkput of soms kan een dichtstbijzijnde HWA (hemelwater afvoerbuis) zelfs uitkomst bieden wanneer er een buitenmuur in de buurt is. In verreweg de meeste gevallen wordt de aansluiting op de afvoer echter gemaakt via de kruipruimte.

AquaCell is een product van Aquacombi