Hoeveel zout verbruikt AquaCell

Hoeveel zout verbruikt de AquaCell waterontharder?

Op basis van uw waterhardheid en waterverbruik kunnen we het zoutverbruik van de AquaCell berekenen. Door deze beide gegevens te combineren 'weet' de AquaCell namelijk wanneer er geregenereerd moet worden ofwel wanneer de harscel vol zit met kalkdeeltjes. Hoe harder het water en hoe hoger het waterverbruik, des te hoger het zoutverbruik omdat de cellen dan eerder verzadigd zullen zijn en dus ook eerder moeten regenereren. Qua werking is de AquaCell door zijn volumegestuurde regeneratieproces zuinig in het zoutverbruik. 

Laten we eens uitgaan van een scenario met hard water:
4 personen, verbruik 180 m3, waterhardheid 11 dH*

Bij deze waterhardheid heeft de AquaCell een capaciteit van 700 liter onthard water per cel. De berekening ziet er dan als volgt uit:

180 m3 : 0.70 m3 (per cel) = 257 regeneraties. Per regeneratie gebruikt de AquaCell 350 gram zout, dus op jaarbasis verbruikt een gemiddeld Nederlands huishouden 257*350 = 89950 gram zout, oftewel ongeveer 90 kilogram zout per jaar.

Een vulling regeneratiezout (2 blokken) weegt 8 kilo, per jaar gebruik je dan dus ongeveer 11 verpakkingen regeneratiezout.

De kosten voor een verpakking regeneratiezout van 8 kg (2 x 4) zijn € 8,12 incl. BTW.

In bovenstaande voorbeeld, met relatief hard water kost het regeneratiezout u dus nog geen 90 euro per jaar.

Zoals u hier kunt lezen, kunt u met zacht water ruim 500 euro per jaar besparen op energie, onderhoud CV en schoonmaakmiddelen (uitgaande van een 4-persoons huishouden bij een gemiddelde waterhardheid). Wanneer we de zoutkosten hier van aftrekken bespaart u effectief ruim 400 euro per jaar. U kunt hier een prijs aanvragen, gebaseerd op uw eigen persoonlijke situatie.

Het geschetste verbruik is een exacte wetenschap en u zult dus ook niet voor verrassingen komen te staan. Wij maken overigens graag een berekening van het zoutverbruik in uw specifieke situatie. Neem hiervoor contact met ons op.

* 11 dH is water van het bovengemiddelde soort in Nederland; dit is dus allesbehalve een 'best case scenario'

Wij scoren een 9.7 op een
totaal van 1718 reviews.
En daar zijn we trots op! Via Kiyoh.nl