1. Home
  2. AquaCell kopen
  3. AquaCell waterontharder; goed getest door TNO en WRAS

AquaCell waterontharder; goed getest door TNO en WRAS

Best getest WRAS test

AquaCell heeft een officieel en heel erg specifiek testcertificaat van WRAS. Specifiek, omdat er getest werd met een opzet die ontwikkeld werd voor deze waterontharders. En dat is uniek. WRAS is gevestigd in Engeland en heeft de kennis en de ervaring om een dergelijke test te ontwerpen en uit te voeren.

Qua autoriteit is WRAS vergelijkbaar met het Nederlandse KIWA, of het Duitse TUV. Wij zijn bij AquaCell dan ook enorm trots dat we de test met goed gevolg hebben afgelegd en het keurmerk mogen voeren. Wanneer u de aanschaf van een waterontharder overweegt geeft het de zekerheid van kwaliteit. Een geruststellend idee, toch?

De testen van WRAS zijn zeer uitgebreid van opzet. Er wordt getest op zaken als drinkwater- en materiaalveiligheid en ook de algehele kwaliteit van de productie wordt belicht. Alles wat ook maar enigszins van belang is voor de levering van veilig drinkwater -vooral na langdurige inzet- komt aan bod.

Anders dan bijvoorbeeld een CE label is WRAS dan ook echt een gericht keurmerk. CE zegt bijvoorbeeld alleen dat een product geen elektromagnetische straling uitzendt, en een ISO label zegt niet meer dan dat een bepaalde leverancier zijn bedrijfsprocessen op orde heeft. WRAS gaat heel specifiek in op de onderdelen die voor consumenten van belang zijn in de beoordeling van een waterontharder.

De WRAS test is overigens niet uitsluitend de basis voor onze uitspraak ‘goed getest’. AquaCell is werd ook voor de duur van maar liefst twaalf maanden door TNO bekeken. We wilden weten wat het effect van zacht water was op een koperen leiding omdat we voor eens en altijd een goed antwoord wilden formuleren op de stelling dat zacht water negatieve effecten zou hebben op een dergelijke koperen leiding. Niets bleek dus minder waar. Zacht water is juist zachter voor koper.

Ook het vermelden waard in dit licht is het feit dat iedere AquaCell een uur lang wordt getest alvorens deze groen licht krijgt om de productie te verlaten. Dat vertraagt de productie enorm maar we doen het toch. Juist door goed te testen voorkomen we uiteindelijk problemen wanneer onze AquaCell waterontharders bij u thuis geïnstalleerd zijn.

Al met al vormen deze zaken met name de onderbouwing voor het feit dat wij met recht menen te mogen zeggen dat AquaCell een wel erg goed geteste waterontharder is. Misschien wel de best geteste van Nederland. Wie zal het zeggen?

AquaCell is een product van Aquacombi