Energie besparen

Kalkvrij water van AquaCell zorgt voor energiebesparing

Hoeveel energie u kunt besparen met een AquaCell hangt af van de inkomende waterhardheid en het (warm)waterverbruik. Het (warm)waterverbruik hangt vaak sterk samen met het aantal personen in een huishouden. Hoe groter het huishouden, hoe meer energie er kan worden bespaard door zacht water te gebruiken.

Energie besparen door middel van kalkvrij water

Besparen op energie gaat vooral wanneer kalk in leidingwater niet langer de kans heeft zich af te zetten op de verwarmingselementen van apparaten. Kalkaanslag op verwarmingselementen werkt namelijk als een isolatiedeken, waardoor het element minder goed functioneert en het langer duurt voordat het apparaat verwarmd is. Door het kalkvrij blijven van warmwaterapparatuur en dus het verwarmingselement  blijft het rendement van de apparatuur behouden. Er vindt dus geen energieverspilling plaats. Dat geldt voor zowel de centrale verwarming, waterkoker, koffiezetapparaat, vaatwasser als wasmachine.

Hard water daarentegen zou kalkaanslag en dus rendementsverlies tot gevolg hebben.

Kalkaanslag zorgt voor rendementsverlies

Elke millimeter kalkaanslag die zich afzet zorgt voor rendementsverlies, zie onderstaand schema:

Rendementsverlies kalkafzetting

Door water volledig te ontharden kan er jaarlijks en per persoon 7,1 M3 aan gas worden bespaard. Voor een vierpersoons huishouden komt dit neer op 20 euro per jaar. Stroomkosten voor hetzelfde gezin kunnen jaarlijks met 40 euro verlaagd worden en de kosten voor het onderhoud van de centrale verwarming dalen met 27,50.

Jaarlijkse energiebesparing

Lees hier meer over de terugverdientijd


Meer voordelen met een waterontharder

Naast energiebesparing en het voorkomen van kalkaanslag op de verwarmingselementen van uw huishoudelijke apparaten  biedt de AquaCell waterontharder nog veel meer voordelen.

 

Vraag een offerte aan

Wij scoren een 4.9 uit 5 op een
totaal van 434 reviews.
En daar zijn we trots op! Via Google Reviews