1. Home
  2. AquaCell prijs
  3. Wilt u de goedkoopste of de beste waterontharder?

Wilt u de goedkoopste of de beste waterontharder?

Goedkoopste of de beste

Het is een groot cliché, maar goedkoop is meestal duurkoop. Dat geldt ook bij de aanschaf van een waterontharder. Een goede vergelijking van de prijzen is cruciaal. Kort gezegd kan de beste waterontharder op de lange termijn dus de goedkoopste blijken. Een paradox, maar we leggen graag uit hoe dit zit. 

'De beste ...'; dat hebben we allemaal wel eens ingetypt in Google als we op zoek gaan naar een nieuw product. De zoektocht begint immers met wat het meest geschikt is voor de toepassing die we in ons hoofd hebben. Dus, specificaties op een rijtje zetten om ze vervolgens te vergelijken, en daarbij vooral ook veel ervaringen lezen om een goed beeld te krijgen van de beste optie(s).

Pas wanneer dat gedeelte van ons onderzoek is afgerond komt de prijs (van in dit geval de waterontharder) in beeld. En nu wordt het al wat ingewikkelder. De beste waterontharder is immers niet de goedkoopste. Dan toch maar iets er tussenin kiezen voor de veiligheid? Als schrijver van dit artikel zou ik het uit persoonlijke ervaringen niet aanraden. De beste optie voor uw situatie is in de praktijk namelijk op termijn ook de goedkoopste optie, zoals u in de vergelijking (zie link bovenaan dit artikel) kon lezen. Des te beter een product en de service zijn, des te minder kosten je er op termijn aan hebt. Dat is niet ingewikkeld. In het geval van de AquaCell waterontharder zouden we dit als volgt willen uitleggen:

Kwaliteits keurmerk

AquaCell is getest door een instantie die vergelijkbaar is met KIWA in Nederland: WRAS. Dat betekent dat aan alle eisen voldaan is op het gebied van (drinkwater)veiligheid en kwaliteit van de onderdelen.

Werking

Altijd zacht water, een dubbele doorstroom en een registratiesysteem in zacht water. Dat heeft alleen AquaCell.

Samenstelling van de hars

Een fijnere hars zoals gebruikt in de AquaCell zie je niet maar je merkt het wel. De fijnere samenstelling en rangschikking maakt AquaCell veel efficiënter en dus goedkoper in gebruik. 

Elektronica?

En dat zonder stroom! Geen afhankelijkheid van een stroomvoorziening, geen onderdelen die kapot kunnen gaan en daarmee totaal ongevoelig voor een stroomstoring. Is er water dan is er ook zacht water.

Levensduur

Hoe lang gaat een goede waterontharder mee? Bij AquaCell bieden we een onbeperkte garantie aan. Na vijf jaar waarbij de garantie was inbebrepen bij het aanschafbedrag kun je de garantie steeds opnieuw verlengen. Kijk hoe dit werkt bij het submenu 'service en garantie '. Zo gaat de AquaCell levenslang mee.

Formaat

Een compacte waterontharder zoals de AquaCell kan in de meterkast geplaatst worden. Dit is makkelijk in het gebruik omdat u zo alles in de buurt van de watermeter heeft gesitueerd en ook het bijvullen is een kwestie van een deur openen en sluiten. Als de ruimtes beperkt zijn kan een waterontharder kiezen op basis van formaat doorslaggevend zijn.

Service

De garantie op de AquaCell is dus uniek. 5 jaar gratis en daarna onbeperkt verlengen voor 349 euro voor iedere 5 jaar extra.

Leverancier

AquaCell monteurs kunnen indien noodzakelijk binnen 24 uur ter plekke zijn. Waar ook in Nederland.

Gemak

Bijvullen van regeneratiezout kan iedereen omdat de blokken maar 4 kilogram wegen. En het instellen van de AquaCell na een storing of (her)installatie? Niet nodig. Als er water is dan is het ook zacht.

Wanneer we dus alle aspecten meenemen die het plezier of het rendement van onze investering vergroten zou de beste waterontharder zomaar eens de goedkoopste kunnen blijken te zijn.

AquaCell is een product van Aquacombi