1. Home
  2. AquaCell prijs
  3. Wat is de prijs van het blokzout voor de AquaCell?

Wat is de prijs van het blokzout voor de AquaCell?

Prijs van blokzout

De prijs van het blokzout hangt af van de machine die u hebt. De prijs van het klassieke blokzout (AquaCells verkocht t/m december 2022) is € 13,-  per verpakking van 8 kilogram, 2 blokken van elk 4 kilogram. In de nieuwste Aquacell (verkocht vanaf januari 2023) moeten curved zoutblokken, die kosten 7 euro per vulling (4,3 kg, 2 blokken van 2,15 kg). Deze prijzen zijn inclusief btw en verzendkosten.

 

Het blokzout wordt gebruikt om de cellen van de AquaCell die de kalk uit het water weer schoon te spoelen. Calcium en magnesium worden namelijk gewisseld tegen het natrium uit de zoutblokken. Deze onthardings zoutblokken van de AquaCell zijn vacuüm geperst waardoor ze geen toevoegingen hoeven te bevatten. Ze gaan niet meer klonteren door de persing. Deze blokken kosten 

Prijs blokzout

De vullingen zijn verpakt in handige draagtasjes zodat ze makkelijk te hanteren zijn. Hoe anders is dit dan vroeger toen het normaal was om waterontharders te vullen met zakken tabletzout van 25 kilogram. Dat was een hele klus tijdens het bijvullen. Dit tabletzout was dan weliswaar goedkoper per kilogram maar per saldo komt het qua kosten op hetzelfde neer. Een AquaCell gebruikt namelijk minder zout dan conventionele systemen voor het ontharden van een zelfde volume aan water.

Een gezin van 4 personen heeft bij een gemiddelde waterhardheid en een gemiddeld waterverbruik voor 1,5 maand voldoende aan een enkele vulling. Per persoon rekenen we dan ook op een verbruik van 2 vullingen op jaarbasis. Dit brengt de gemiddelde kosten voor de aanschaf van onthardings zoutblokken voor uw AquaCell op ongeveer € 20,- per persoon per jaar.

AquaCell is een product van Aquacombi