1. Home
  2. AquaCell prijs
  3. Kosten voor het verbruik van uw AquaCell waterontharder

Kosten voor het verbruik van uw AquaCell waterontharder

Kosten verbruik

Zoals u kunt lezen op de pagina’s over de werking, installatie en / of de prijsvergelijking van waterontharders gebruikt de AquaCell geen stroom. De kosten voor het stroomverbruik zijn dus precies 0 euro. Wel zal de Aquacell periodiek moeten worden schoongespoeld met pekelwater. Voor het aanmaken van het pekelbad en het spoelen is een gemiddeld huishouden ongeveer 110 euro kwijt per jaar aan zout en water. 

Kosten verbruik spoelwater

Dan zijn er nog kosten voor het gebruik van spoelwater. Deze kosten zijn niet hoog omdat water per 1000 liter relatief goedkoop is, gemiddeld 1 euro. Veel te goedkoop als u het ons vraagt. Immers, zouden we ons niet bewuster zijn van water wanneer het een stuk duurder zou zijn? Maar, goed. Dat is een andere discussie. AquaCell heeft zo’n 3% spoelwater nodig bovenop uw waterverbruik. Verbruikt u 180m3? Dan is dat dus 5,4m3 extra. Kosten hiervoor zijn ongeveer 5 euro per jaar.

Kosten verbruik zout

Gemiddeld (bij 4 personen, verbruik 180 m3, waterhardheid 11 dH) kunt u uitgaan van zo'n 125 euro verbruikskosten voor regeneratiezout. Hier leest u er meer over en maken we een uitvoerige berekening van het verbruik en de bijbehorende kosten. 

AquaCell is een product van Aquacombi